KARRIERE

Eckhard Pfeiffer inntar nettbutikk i tidligere kommunistregime

Etter at Compaqs tyske toppsjef Eckhard Pfeiffer fikk sparken i april, har han vurdert en mengde jobbalternativer. Han returnerer til røttene med e-handelsselskapet Intershop Communications som har sitt opphav i det tidligere Øst-Tyskland.

Therese Werenskiold
1. okt. 1999 - 11:25

Det har vært stille rundt Eckhard Pfeiffer etter at han fikk sparken fra Compaq i april.

Den tidligere toppsjefen er nå blitt styreformann for Intershop Communications Inc, et voksende eks-øst-tysk e-handelsselskap. Ideen ble født allerede i 1989 av en 19 åring ved navn Stefan Schambach i den lille østtyske byen Jena. Han studerte opprinnelig fysikk, men fant ut at han hadde en bedre fremtid innen databransjen og stiftet Intershop i 1992.

Syv år etter finnes Intershop i USA, Frankrike, Australia, Canada, Brasil, Sverige og Storbritannia foruten Tyskland.

- Jeg ville ikke tilbake i toppsjef-rollen, sier Pfeiffer til Reuters. Pfeiffer er en av flere høyprofilerte toppsjefer som nå går over til nettselskaper. George Shaheen fra Andersen Consulting gjorde nylig det samme.

Les også:

Pfeiffer sier til Reuters at han har vurdert mellom 50 og 100 jobbalternativer siden han sluttet i Compaq. Pfeiffer er en av investorene i Intershop, men vil ikke oppgi hvor stor andel han eier.

Han vil også fortsette med sine andre styreverv, blant annet i General Motors og Bell Atlantic.

Intershop hadde omlag 20 millioner amerikanske dollar i inntekter i 1998, og er i ferd med å håve inn 45 millioner dollar i år. Selskapet forventer "break even" i løpet av neste år, ifølge selskapets økonomidirektør Wilfried Beeck.

Blant Intershops kunder er store telekomselskap og Internett-tilbydere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.