BEDRIFTSTEKNOLOGI

EDB ASA skal selge Scala

EDB ASA har inngått en salgsavtale med den svenske økonomi-systemleverandøren Scala. Sammen skal de to selskapene selge løsninger for Internett-handel.

Einar Ryvarden
11. mai 1999 - 10:42

Fusjonen mellom EDB ASA og Telenor Programvare rykket EDB ASA opp til å bli det tredje største børsnoterte dataselskapet i Norge. Dette får stor påvirkning for samarbeidspartnere og konkurrenter.

EDB ASA selger allerede økonomisystemet SAP, men nå har selskapet også undertegnet en samarbeidsavtale med svensk-ungarske Scala. Scala er en av flere leverandører av økonomisystemer til mellomstore bedrifter. Selskapet er foreløpig en ganske liten aktør, men satser aggressivt for å møte konkurrenter som de to danske leverandørene Concorde og Navision samt norske Agresso.

De andre leverandørene har enten etablerte egen konsulent-organisasjoner, noe som er dyrt, eller inngått partneravtaler slik Scala gjør nå.

Bjørn Storm Halvorsen.
Bjørn Storm Halvorsen.

- Vi hadde startet samarbeidsdiskusjonene da fusjonsforhandlingene mellom EDB ASA og Telenor Programvare ble kjent. Jeg fikk jo derfor en langt større partner enn hva jeg først trodde, noe som er hyggelig, sier Bjørn Storm Halvorsen, daglig leder i Scala Norge.

Scala har eksistert i mange år, men da som en karakterbasert programpakke utviklet i Sverige og solgt av en rekke distributører rundt i Europa. Med for to år siden startet selskapet en større omlegging - Scala har satset rått på Microsoft-teknologi, blant annet SQL Server. Målet er å tilby en så komplett bedriftspakke som mulig.

På toppen av denne pakken har Scala nå laget en løsning for handel over Internett mellom bedrifter. Hele systemet presenteres i XML og tillater at man bruker lomme-pcer (PDA-er) som klienter.

Samarbeidet med EDB ASA skal starte med salg av denne e-handelsløsningen og så eventuelt bre seg over til salg av hele økonomisystemet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.