EDB bedre enn ventet

EDB og Bjørn Trondsen leverte bedre enn ventet på bunnlinjen i siste kvartal.

EDB endte på et resultat før skatt på 12 millioner kroner i tredje kvartal, mens analytikerne ventet i snitt minus 2 millioner kroner, skriver digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.

EBITDA-resultatet endte på 71 millioner kroner i tredje kvartal, mens det var ventet 51 millioner av analytikerne. Inntektene ble lavere enn analytikerne hadde ventet, og endte på vel én milliard kroner i kvartalet.

Selskapet skriver i resultatmeldingen at de ser for seg ytterligere kutt i de hardt rammede Telekom- og konsulentdivisjonene. Begge disse delene av konsernet sliter med tunge markeder. Det heter videre at omsetningen til neste år trolig vil ligge flatt.

For driftsområdet venter imidlertid EDB og Bjørn Trondsen en EBITDA-margin på 7 til 9 prosent i 2003. I andre halvår ventes EBITDA-marginene til EDB å være på 8 til 9 prosent, heter det i meldingen.

Tross bedre tall enn ventet er likevel Trondsen svært forsiktig med å lysmale situasjonen. Så langt i år har EDB slanket bemanningen med 361 ansatte til vel 2900, og EDB-sjefen tør ikke love at man er fedig med alle runder med kostnadskutt.

For flere resultatnyheter fra IT-bransjen, se denne samlesiden hos iMarkedet.

Dagens spørsmål

Tror du IT-markedet har nådd bunnen?

Ja
Nei
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet så langt

Til toppen