RESULTATERFINANS

EDB bedret resultatene

Trass turbulens bedret EDB Ergrogroup resultatet i andre kvartal.

13. juli 2011 - 09:04

Onsdag morgen fremla EDB Ergrogroup tall for andre kvartal. Selskapet kunne melde om driftsinntekter på 3,202 milliarder kroner, en liten økning fra samme periode i fjor da selskapet leverte driftsinntekter på 3,155 milliarder kroner.

Driftsresultatet før amortisering (EBITA) endte på 166 millioner kroner, mot 156 millioner kroner samme periode i fjor. Før skatt endte resultatet på 72 millioner kroner, mot et proforma resultat på em millioner kroner samme periode i fjor. Ifølge E24 var resultatet i tråd med forventingene.

Alle tall fra fjoråret er proforma.

- EDB ErgoGroup øker omsetningen og har en organisk vekst på sju prosent i Sverige i andre kvartal. Vi legger daglig ned et hardt arbeid knyttet til det pågående synergiuttaket etter fusjonen og andre tiltak for å forbedre selskapets underliggende kvalitet og lønnsomhet. Dette arbeidet har høyeste prioritet også i tiden fremover, sier konsernsjef Terje Mjøs.

25 millioner i synergier

Selskapet etablerte i forbindelse med fusjonen et synergiprogram, og gjennom dette har EDB Ergogroup identifisert årlige synergigevinster på 25 millioner kroner som skal realiseres i løpet av en periode på 18 måneder fra og med første kvartal i år.

- Arbeidet med synergiprogrammet er godt i rute, og EDB ErgoGroup rapporterer nå en årlig besparelse (run rate) på 128 millioner kroner, sammenlignet med 60 millioner kroner ved utgangen av første kvartal, melder selskapet.

Gode signaler for andre halvår

Terje Mjøs sin melding til markedet er at de opplever stor interesse for selskapets løsninger blant sine kunder, og at de har inngått avtaler for til sammen 2,7 milliarder kroner i andre kvartal.

- Vi har i dette kvartalet lansert neste generasjons nettbank for mobiltelefon (Mobilbank 2.0), nye korttjenester for bankene og det er stor etterspørsel etter mobile løsninger i Sverige. Samtidig har vi startet leveransen av valgløsningene til landets kommuner ved høstens lokalvalg, skriver Mjøs i en børsmelding.

Vekst i IT-Operations

Selskapet melder at de har en organisk vekst på syv prosent i Sverige, og at de tar markedsandeler som en følge av vekst i alle forretningsområder. I Norge fortsatte Solutions-divisjonen veksten, mens den nedadgående trenden i IT-Operations divisjonen har snudd. For første gang siden 2007 har denne delen en organisk vekst å vise til.

Innen IT Drift endte resultatet imidlertid med marginal nedgang. Selskapet melder om at driftsinntektene til dette området steg til 1,52 milliarder kroner i årets andre kvartal, fra 1,48 milliarder kroner samme kvartal i fjor. Resultatet før avskrivninger og amortisering endte på 76 millioner kroner, fra 77 millioner kroner samme periode i fjor.

Forventer vekst i 2011

- IT-tjenestemarkedet i Norge og Sverige viser i tråd med den generelle konjunkturutviklingen en positiv utvikling i første halvår 2011. Analyseselskapene IDC og Gartner forventer en moderat vekst i IT- tjenestemarkedet i 2011. EDB ErgoGroup forventer også en markedsvekst i 2011 drevet spesielt av kundesegmentene offentlig sektor, bank- og finans, SMB og konsulentområdet, melder selskapet i resultatrapporten.

Men innenfor storkundesegmentet for outsourcing i Norge, melder selskapet om at markedet preges av kontraktfestede prisreduksjoner kombinert med for lavt tilfang av nye kontrakter.

- Deler av bortfallet kompenseres med salg av tilleggstjenester, vekst i storkundesegmentet i Sverige samt at SMB-segmentet for outsourcing viser god vekst, melder selskapet.

Tidligere har selskapet fortalt markedet om bortfall av kundekontrakter med en verdi på 200 millioner kroner årlig i storkundesegmentet fra 1. juli. Men som følge av forlengelse av deler av leveransene til Hydro, vil bortfallet bli redusert med 50 millioner kroner i andre halvår 2011.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.