EDB betaler hemmelig erstatning

EDB-sjef Bjørn Trondsen har inngått et hemmelig forlik med bankene etter datakatastrofen i august i fjor. Trondsen slapp trolig billig unna.

Etter lange forhandlinger har EDB-sjef Bjørn Trondsen inngått et hemmelig forlik med Gjensidige Nor og de andre bankene etter det åtte dager lange datahavariet på EDB Fellesdata i august i fjor. Dette skriver Dagens Næringsliv. Ingen av partene vil si noe om størrelsen på forliket, men at EDB ikke har sendt en børsmelding indikerer at Trondsen trolig slapp unna med et mindre beløp. Som digi.no skrev i august i fjor, bruker EDB trolig standardkontrakter som gjør at selskapet ikke har såkalt følgeansvar for nedetid.


Det vil si at Trondsen kun må betale for ekstra-arbeid på IT-avdelingen hos bankene. Bankene kan ikke kreve erstatning for tapt anselse, omsetning og andre konsekvenser av nedetiden.

Gjensidige Nor har tidligere fortalt at selskapet har iverksatt et arbeid for å vurdere alternative driftsmiljøer. Overfor digi.no har en kilde i banken indikert at banken planlegger et bytte, men det er langt frem til kontrakten med EDB går ut og før så skjer, vil ikke Gjensidige Nor gjøre noe.

Til toppen