EDB Business Partner får drahjelp av IBM

EDB Business Partner-sjef Bjørn Trondsen har inngått en samarbeids-avtale med en mektig partner - IBM, verdens største dataselskap.

EDB Business Partner har fått mye oppmerksomhet på grunn av sitt foreløpig lille, men lovende selskap 4Tel. Selskapet lager programvare for kundeadministrasjon for teleselskaper og har en finsk konkurrent, Comtel, som er verdsatt til rundt 13 milliarder norske kroner.

EDB-sjef Bjørn Trondsen kan få mer vind i seilene, for nå har 4Tel inngått en samarbeidsavtale med IBM, verdens største dataselskap.Sammen skal de markedsføre 4Tels løsninger for IBMs stormaskiner, S/390. Partene har allerede gjort sin første avtale sammen da 4Tel inngikk kontrakt med sveitsiske Swisscom. Kjempekontrakt kan gi EDB 4tel internasjonal suksess

- Vi har en fordel av at vi både har systemer for Unix og S/390. Dermed kan vi selge til både de nye små teleselskapene som ikke har råd til stormaskiner og de etablere store teleselskapene som har stormaskiner, sier Asbjørn Eide, administrerende direktør i 4Tel til digi.no.

- Mange teleselskaper vil ha driftssikkerheten S/390 tilbyr, sier Val Rahmani, sjef for IBMs europeiske Kommunikasjons-divisjon.

Til toppen