- EDB er lite påvirket av krisen

EDB-sjef Endre Rangnes leverer gode tall, men har også divisjoner som går tilbake.

- IT-tjenestemarkedet, som utgjør cirka halvparten av IT-markedet, har vokst cirka 5 prosent årlig de siste årene. De nye prognosene innebærer at veksten nedjusteres til 1 til 3 prosentene de neste to årene, skriver EDB-sjef Endre Rangnes i en børsmelding.
- IT-tjenestemarkedet, som utgjør cirka halvparten av IT-markedet, har vokst cirka 5 prosent årlig de siste årene. De nye prognosene innebærer at veksten nedjusteres til 1 til 3 prosentene de neste to årene, skriver EDB-sjef Endre Rangnes i en børsmelding.

EDB-sjef Endre Rangnes leverer gode tall, men har også divisjoner som går tilbake.

EDB-konsernet la i dag frem regnskapstallene for årets tredje kvartal.

De viste en omsetningsvekst på 27 prosent, og dermed endte det med en omsetning på 1.854 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 168 millioner kroner, opp 23 prosent fra i fjor.

- Turbulensen i det internasjonale finansmarkedet har i begrenset grad

virket inn på det nordiske IT-tjenestemarkedet i 3. kvartal 2008, skriver EDB i sin børsmelding.

EDB-sjef Endre Rangnes har tidligere sagt at han tror den norske IKT-bransjen vil slippe billig unna selv om det er finanskrise, men har også påpekt at noen vil slite.

- EDB er i tredje kvartal lite påvirket av krisen i verdens finansmarkeder, og jeg er godt fornøyd med at vi nok en gang leverer solid vekst i både omsetning og resultat. Samtidig vil vi nøye følge utviklingen i markedet. Gjennom stabil, sikker drift og høy kvalitet i våre leveranser kombinert med et styrket partnerskap med kundene står EDB godt rustet til å møte markedssituasjonen fremover, sier Rangnes i en pressemelding.

Han forteller videre at inntektene på IT-drift steg fra 889 til 930 millioner, og at driftsresultatet for denne divisjonen endte på 77 millioner kroner. Det er 6 millioner mindre enn for et år siden.

EDB er i tredje kvartal lite påvirket av krisen i verdens finansmarkeder Inntektene fra forretningsområdet løsninger omsatte for 325 millioner, marginalt ned fra 329 millioner for et år siden. Her ble driftsresultatet 4 millioner bedre enn i fjor, og det endte på 51 millioner kroner.

På applikasjonstjenester var fremgangen på 19 millioner, og omsetningen endte på 260 millioner kroner. Av det ble det et driftsresultat på 11 millioner, noe som er markant mindre enn driftsresultatet på 24 millioner for et år siden.

Forretningsområdet «global sourcing» utgjorde 56 millioner av omsetningen, og leverte et underskudd på 5 millioner kroner.

EDB kjøpte IS Partner i januar i år, og selskapets tall er nå endel av EDB-regnskapet. De leverte en omsetning på 390 millioner kroner, ned fra 441 millioner for et år siden. Driftsresultatet endte på 53 millioner, mot 66 for et år siden.

Som en av de virkelig store aktørene i den norske IT-bransjen, bruker EDB tid og ressurser på å vurdere og analysere markedet - både på egen hånd og gjennom innhentede analyser.

- IT-tjenestemarkedet, som utgjør cirka halvparten av IT-markedet, har vokst cirka 5 prosent årlig de siste årene. De nye prognosene innebærer at veksten nedjusteres til 1 til 3 prosentene de neste to årene, skriver EDB i børsmeldingen.

De presiserer at det nå er knyttet stor usikkerhet til prognosene fordi ingen vet hvor raskt myndighetenes tiltak vil slå ut i realøkonomien.

- EDB overvåker markedssituasjonen nøye, og legger vekt på at selskapet

raskt skal kunne tilpasse seg endrede markedsforhold raskt dersom

situasjonen tilsier det, sier Rangnes.

    Les også:

Til toppen