AVTALER & KONTRAKTER

EDB Ergo skal selge finsk e-helse

Har inngått samarbeid med Medixine om mobile helseløsninger til sykehus og kommune.

EDB Ergogroup, med Terje Mjøs i spissen, går i kompaniskap med det finske teknologiselskapet Medixine om samhandlingsløsninger for helsesektoren.
EDB Ergogroup, med Terje Mjøs i spissen, går i kompaniskap med det finske teknologiselskapet Medixine om samhandlingsløsninger for helsesektoren. Bilde: Marius Jørgenrud

EDB Ergogroup har valgt det finske teknologiselskapet Medixine som leverandør av mobile e-helsetjenester i Norge og Sverige.

Medixine utvikler samhandlingsløsninger som skal binde helsevesenet og pasientene tettere sammen, og gir blant annet muligheter for at pasientene kan legge inn sine medisinske data og gi helsepersonell tilgang til disse.

Løsningen som EDB Ergogroup nå vil markedsføre kan foreta innsamling, presentasjon og overvåkning av helseinformasjon ute hos pasienten, blant annet ved hjelp av mobile enheter. Disse løsningene vil også bli knyttet sammen med EDB Ergogroups totale leveranseplattform til helsesektoren i Norge og Sverige.

- Gjennom dette samarbeidet utvikler vi vårt tilbud ytterligere mot mer pasientnære løsninger. Vi ser frem til å tilby disse løsningene til både den norske og svenske helsesektoren, sier Håvard Larsen, konserndirektør for Løsninger i EDB Ergogroup.

Håvard Larsen, direktør for løsninger i EDB Ergogroup, har fått en ny finsk e-helsepartner.
Håvard Larsen, direktør for løsninger i EDB Ergogroup, har fått en ny finsk e-helsepartner.

Fra før tilbyr EDB Ergogroup en rekke løsninger rettet mot helsesektoren. Blant annet tilbyr selskapet MetaVision, som er markedsledende innen elektroniske kurver for å overvåke medisinering av pasienter samt den sentrale meldingstjeneren i det nasjonale eResept-programmet.

I Medixines tjenesteportefølje finnes blant annet løsninger for å rapportere inn blodtrykkmålinger via mobil, ulike verktøy for helserådgivning og varslingstjenester for kronikergrupper. I en pressemelding fra EDB Ergogroup fremgår det at selskapet har vunnet internasjonal anerkjennelse og brukes av kunder i Finland, Storbritannia, Tyskland og USA.

Håvard Larsen i EDB Ergogroup sier til digi.no at de så langt ikke har noen «varme prospekter» i Norge, men at de nå skal markedsføre løsningen mot kommuner og regionale helseforetak.

– Vi vil i første rekke presentere dette for de regionale helseforetakene, og dernest kommunene, ser EDB Ergogroups Håvard Larsen til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.