AVTALER & KONTRAKTER

EDB Ergogroup får selvplukk av servere

Slipper å betale for Dell- og HP-maskiner før de tas i bruk.

Dell Norge-direktør Michael Jacobs flytter varelager ut til EDB Ergogroups lokaler. I sin første avtale av denne typen forventer han å selge servere for 30 millioner kroner årlig.
Dell Norge-direktør Michael Jacobs flytter varelager ut til EDB Ergogroups lokaler. I sin første avtale av denne typen forventer han å selge servere for 30 millioner kroner årlig.
16. jan. 2012 - 08:35

Saken er oppdatert for å gjenspeile at HP i flere år har hatt en tilsvarende avtale med tidligere Ergogroup. Nå er denne avtalen videreført med det fusjonerte EDB Ergogroup.

HP og Dell har inngått en avtale om såkalt kaldt bufferlager med EDB Ergogroup for leveranse av industristandard x86-servere.

Poenget er at de plasserer utstyret ute hos kunden, men at leverandørene ikke får betalt før EDB Ergogroup faktisk tar serverne i bruk. Dette er en lite brukt modell, som neppe er aktuell for andre enn de største kundene.

Fordelen for kunden er åpenbar. Det tar kortere tid å utvide maskinparken, og de slipper å betale for servere som står uvirksomme. Motytelsen er trolig at de må garantere for et visst varesalg.

- Heretter vil vi hente og sette på plass servere i maskinsalene etter avtale med leverandørene. Betaling skjer etter at serverne er satt i produksjon. Dette er en svært god løsning for oss, sier EDB Ergogroups divisjonsdirketør Stig Elsfjordstrand i en pressemelding.

HP hadde en tilsvarende avtale med gamle Ergogroup, og viderefører nå samarbeidet. Det er samtidig første gang Dell Norge begir seg ut på en slik leveransemodell.

Dell forventer å selge servere for 30 millioner kroner årlig gjennom avtalen, som strekker seg over tre år, med mulighet for ytterligere to års forlengelse. HPs andel av det som betegnes som et treparts-samarbeid er ukjent.

- EDB ErgoGroup er en krevende kunde, men har også vært svært innovativ i forhold til å få på plass en avtale som både er kostnadseffektiv og gjennomførbar, sier Dell Norge-direktør Michael Jacobs i en pressemelding.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.