RESULTATERFINANS

EDB Ergogroup innfrir forventningene

Leverer bedre resultat enn forventet i årets tredje kvartal.

EDB Ergogroup, med Terje Mjøs i spissen, kunne presentere bedre resultat enn det analytikerne forventet tirsdag.
EDB Ergogroup, med Terje Mjøs i spissen, kunne presentere bedre resultat enn det analytikerne forventet tirsdag. Bilde: Marius Jørgenrud
18. okt. 2011 - 08:28

EDB Ergogroup la tirsdag frem regnskapet (pdf) for tredje kvartal og kunne innfri forventningene fra analytikerne som følger selskapet.

Selskapet meldte om driftsinntekter på 2,93 milliarder kroner, noe som inkluderer en organisk vekst på 3 prosent fra samme kvartal i fjor da selskapet omsatte for 2,82 milliarder kroner. EBITA (driftsresultat før amortisering og engangsposter) endte på 227 millioner kroner, opp fra 124 millioner kroner samme periode i fjor.

Driftsresultatet endte med et plussresultat på 162 millioner kroner, etter at engangsposter på 47 millioner kroner ble kostnadsført. Dette stammer fra betalinger knyttet til påskens net- og minibankproblemer som skyldes trøbbel EDB Ergogroup.

Før skatten ble betalt satt selskapet igjen med 94 millioner kroner i resultat, en betydelig forbedring fra samme periode i fjor da selskapet kunne melde om et tap på 192 millioner kroner.

Meglerhuset DnB NOR Markets forventet et overskudd på 82 millioner kroner i sin siste analyse av selskapet.

– Jeg er fornøyd med at vi i tredje kvartal viser styrke gjennom økt lønnsomhet og forbedrede marginer, både i konsernet og i forretningsområdene på tvers av hele virksomheten. Det er nå ett år siden sammenslåingen av EDB og ErgoGroup ble formelt godkjent. Vi ser gode effekter av fusjonen, og dette løfter oss resultatmessig sammenlignet med fjoråret, sier konsernsjef Terje Mjøs i EDB ErgoGroup i en pressemelding.

Som et ledd i arbeidet med fusjonen har EDB ErgoGroup i tredje kvartal avsluttet flere uavklarte forhold. Global Sourcing-strategien er klargjort, virksomheten Miratech i Ukraina er solgt og en pågående pensjonskonflikt med de ansatte i tidligere EDB og en konflikt med Oslo kommune er løst gjennom forlik.

– Vi har siden fusjonen ble godkjent sagt at hovedfokus er å ta vare på det vi har - våre kunder og ansatte. Derfor har det vært viktig for meg å rydde opp i tvisten med Oslo kommune og sørge for en enighet med ansatte i pensjonssaken. Nå kan vi legge dette bak oss og fokusere fullt og helt på det viktige arbeidet med å bygge EDB ErgoGroup som Nordens ledende IT-tjenesteselskap, sier Terje Mjøs.

Det er særlig i Sverige EDB Ergogroup noterer seg fremgang med en vekst på 9 prosent samt at de hevder å ta markedsandeler innen alle forretningsområder. Det er også bedre marginer i hele gruppen.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.