KARRIERE

EDB Ergogroup kutter 80 stillinger

Tar også et tap på 40 millioner kroner.

EDB Ergogroups konsernsjef Terje Mjøs kvitter seg nå med 80 ansatte, som et siste ledd i den pågående fusjonsprosessen.
EDB Ergogroups konsernsjef Terje Mjøs kvitter seg nå med 80 ansatte, som et siste ledd i den pågående fusjonsprosessen. Bilde: Marius Jørgenrud
22. des. 2011 - 10:38

To dager før julaften melder EDB Ergogroup at de skal redusere staben med 80 personer, som en siste fase i den pågående fusjonsprosessen.

Flere av disse er rene oppsigelser.

Kuttene skjer i driftsavdelingen (IT Operations) og deler av forretningsområdet løsninger (Solutions), og skal ifølge en børsmelding være gjennomført i første halvår 2012.

- En del har sluttet frivillig, og noen flytter til andre enheter i selskapet. Vi kan ikke utelukket at det også blir noen oppsigelser, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman til digi.no.

Det blir sluttpakker for de som er berørt. - Vi kjører samme opplegg nå som vi har gjort gjennom hele prosessen. Størrelsen varierer med alder og ansiennitet, fortsetter Remman.

- Hva synes dere om tidspunktet for denne beskjeden, nå rett før jul?

- Det er slik at vi har jobbet med dette programmet siden i fjor. Hele tiden med full åpenhet om at vi har tre faser, som går hvert halvår. Sånn sett er nivået på det vi varsler nå i tråd med det vi har kommunisert tidligere, sier kommunikasjonsdirektøren.

Han legger til at dagens kunngjøring er den tredje og siste fasen. Det er ikke planlagt ytterligere nedbemanninger.

- Men det er klart at hvis selskapet får lønnsomhetsutfordringer et eller annet sted, vi er et stort konsern, så må man se på tiltak. Men det foreligger ingen slike planer.

Blar opp for å spare

Norges største IT-selskap foretar samtidig en avsetning på 40 millioner kroner, som belaster regnskapet i inneværende kvartal. Beløpet er innen rammen av engangskostnader knyttet til fusjonen, som tidligere meldt er på 120 millioner kroner totalt.

Det sammenslåtte EDB Ergogroup har mål om å spare 325 milliioner årlig i såkalte synergigevinster, som oppgis å få full effekt fra andre andre halvår 2012.

Ansetter også nye hoder

Med nærmere ti tusen ansatte og mengder av forretningsområder, er det ikke til å unngå at man ansetter samtidig som man nedbemanner. Det er gass og brems samtidig.

- Det er sannsynlig at vi kommer til å være flere (enn 10.000) fremover. Blant annet ansetter vi flere innenfor consulting, bank- og finans og andre løsningsområder. Det er vanskelig å gi et tall, det avhenger av markedssituasjonen og hvordan den blir fremover, sier Geir Remman.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.