AVTALER & KONTRAKTER

EDB Ergogroup skal forenkle offentlige anbud

Inngår partneravtale for å hjelpe offentlig sektor med innkjøp.

EDB Ergogroup, med Terje Mjøs i spissen, skal bidra til å forenkle anbudsprosessene i offentlig sektor.
EDB Ergogroup, med Terje Mjøs i spissen, skal bidra til å forenkle anbudsprosessene i offentlig sektor. Bilde: Marius Jørgenrud
11. nov. 2011 - 08:57

EDB ErgoGroup og anbudsselskapet Mercell har inngått en partneravtale knyttet til anskaffelser i offentlig sektor. Det opplyser selskapet i en pressemelding fredag.

Sammen vil de to selskapene tilby offentlige virksomheter en løsning som gjør det enklere å håndtere innkjøpsprosesser og samtidig etterleve Lov om offentlige anskaffelser.

Den nye løsningen er basert på en integrasjon mellom EDB ErgoGroups sak og arkiv-løsning og Mercells løsning for håndtering av anbud.

– Gjennom denne avtalen med Mercell kan vi nå tilby en løsning som sikrer en ryddig, dokumentert og helelektronisk anskaffelsesprosess i offentlig sektor. Samtidig ivaretar løsningen sikkerheten og kravene til dokumentasjon som stadig flere innkjøpere og arkivansvarlige har behov for, sier konserndirektør Håvard Larsen i EDB ErgoGroup.

Asbjørn Kristiansen, administrerende direktør i Mercell, sier i pressemeldingen at avtalen danner grunnlaget for at stadig flere virksomheter kan ta i bruk verktøy for elektronisk konkurransegjennomføring og kontrakt og avtaleoppfølging.

- Bruk av slike verktøy er ressurssparende og sikrer dokumentasjon i prosessen, sier Kristiansen.

I meldingen skriver EDB Ergogroup at effektiviseringen av anskaffelsesprosessen stopper i arkiveringsleddet, og manuell overføring og registrering av alle dokumentene tilhørende en konkurranse blir sett på som en svært krevende oppgave.

– Integrasjonen mellom konkurransegjennomføringsverktøy fra Mercell og sak og arkiv- løsningen til EDB ErgoGroup vil løse denne utfordringen, hevdes det.

Manglende dokumentasjon av anskaffelsesprosessen er også ofte årsaken til at brudd på regelverket knyttet til offentlige innkjøp.

– Elektroniske verktøy skal bidra til å forenkle hverdagen til offentlige virksomheter. Verktøyene vil også sikre dokumenterte anskaffelser og arkiveringen av disse. Anbudsløsningen fra Mercell dekker i dag alle lovpålagte krav om loggføring av anskaffelsesprosessen, og ErgoGroup dekker alle krav til dokumentasjon i forhold til arkivloven, melder EDB Ergogroup.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.