RESULTATERFINANS

EDB Ergogroup tapte 92 millioner kroner

- Ikke bra nok, erkjenner toppsjef Terje Mjøs.

8. feb. 2011 - 10:27

EDB Ergogroup la i morges frem tallene for sitt fjerde kvartal, samt hele regnskapsåret 2010.

Sammenlignet med proformatall for fjerde kvartal i 2009 øker driftsinntektene med rundt to prosent. Det sammenslåtte IT-selskapet omsatte i siste kvartal for 3,36 milliarder kroner.

Driftsresultatet (EBIT) falt samtidig med 63,5 prosent til 81 millioner kroner. Tallene viser et underskudd før skatt på 92 millioner kroner.

- EDB Ergogroup er ikke fornøyd med resultatene for fjerde kvartal. Vi har iverksatt en rekke tiltak, og sammen med det pågående synergiprogrammet skal dette bidra til å styrke selskapets lønnsomhet, sier konsernsjef Terje Mjøs i en børsmelding.

Samtlige av selskapets forretningsområder øker omsetningen, mens resultatene faller. Slik fordeler det seg i fjerde kvartal 2010, sammenlignet med samme periode året før:

  • IT Drift: Omsetningen stiger 2,3 prosent til 2,021 milliarder kroner. Driftsresultat før amortisering (EBITA) faller 19,9 prosent til 109 millioner kroner.
  • Consulting: Inntektene øker fem prosent til 1,065 milliarder kroner, mens EBITA-driftsresultatet faller 11,9 prosent til 96 millioner kroner.
  • Løsninger: Omsetningen stiger 8,7 prosent til 548 millioner kroner. EBITA-driftsresultat falt fra 66 millioner kroner til 3 millioner kroner.

Underskuddet skyldes i hovedsak restruktureringskostnader knyttet til fusjonen. Som ventet tar selskapet også engangskostnader i regnskapet etter å ha mistet store deler av avtalen med Hydro, tidligere IS-Partner.

Nedgangen på løsninger er i sin helhet er knyttet til bransjeområdet «offentlig sektor» i tidligere EDB, som ifølge regnskapet er preget av høye kostnader knyttet til ferdigstilling av SAP-system mot kommunesektoren. Her er resultatet belastet med 25 millioner kroner i utviklingskostnader, samt avsetninger på 34 millioner kroner som følge av en oppsagt kundekontrakt. De underliggende vedlikeholdskostnadene er dessuten for høye, oppgis det.

I fjerde kvartal tegnet EDB Ergogroup avtaler verdt tre milliarder kroner. Ved årsskiftet utgjorde ordrereservene snaut 17,8 milliarder, en reduksjon på 339 millioner kroner fra forrige kvartal.

For hele året 2010, sammenlignet med 2009, falt omsetningen to prosent til 12,45 milliarder kroner. Driftsresultatet falt drøyt 35 prosent til 472 millioner kroner. Et samlet overskudd 469 millioner kroner i 2009 er snudd til et underskudd på 93 millioner kroner for 2010.

Om fremtidsutsiktene heter det: «EDB ErgoGroup forventer markedsvekst i 2011 drevet spesielt av kundesegmentene offentlig sektor, bank- og finans, SMB og konsulentområdet. Storkundesegmentet for outsourcing i Norge er preget av prispress og lite tilfang av nye kontrakter. Sammen med bortfall av kundekontrakter i størrelsesorden 200 millioner kroner i 2011 medfører dette at selskapet forventer fortsatt negativ vekst innen drift for storkundesegmentet i Norge i 2011. I Sverige derimot, forventes moderat vekst også innen drift for storkundemarkedet.»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.