JUSS OG SAMFUNN

EDB ErgoGroup unngår rettsak

Har inngått forlik med fagforeninger i pensjonstvist.

25. aug. 2011 - 10:38

EDB Business Partner avviklet i 2009 en lukket ytelsesbasert pensjonsordning i Norge, noe som førte til sterke reaksjoner fra fagforeningene.

Siden den gang har EDB fusjonert inn i EDB ErgoGroup men trussel om søksmål fra ansatte, støttet av fagforeningene, har hele tiden hengt over selskapet. En gruppe ansatte varslet om søksmål for å prøve selskapets rett til ensidig å endre pensjonsordningen.

Torsdag morgen melder EDB ErgoGroup at de har inngått forlik med fagforeningene i Norge, noe som innebærer at fagforeningene ikke vil støtte et søksmål i saken.

Besparelsene til EDBs justering av pensjonsvilkårene var årlig på 70 millioner kroner, mens den regnskapsmessige engangseffekten ble tatt i tredje kvartal 2009 med 568 millioner kroner.

Forliket innebærer at kompensasjonsordningen som ble etablert i 2009 ved avvikling av ytelsesordningen, står uendret, men at EDB ErgoGroup ikke ensidig kan endre denne uansett grunn, slik bestemmelsen er utformet i dag.

I tillegg utbetales en ny kontantkompensasjon med virkning fra 01.01 2011 til de berørte medarbeiderne som er ansatt i selskapet per dags dato, og så lenge de er ansatt i selskapet.

Den årlige EBITA- og kontantstrømeffekten av dette forliket er for EDB ErgoGroup i størrelsesorden 9 millioner kroner og neddiskontert verdi er estimert til 67 millioner kroner. Forliket får ingen effekt på selskapets balanse.

–I forbindelse med fusjonen har jeg uttalt at det var en hovedoppgave å ta vare på våre kunder og medarbeidere. Pensjonssaken har vært krevende. Jeg har ønsket å se saken på nytt, sammen med de tillitsvalgte, for å forsøke om det var mulig å finne en løsning utenfor retten. Jeg har lagt stor vekt på å forsøke å finne en løsning som tar hensyn til både de ansattes og selskapets interesser, sier konsernsjef Terje Mjøs i EDB ErgoGroup.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.