AVTALER & KONTRAKTER

EDB får grep på milliardkontrakt

EDB-sjef Endre Rangnes kan håve inn en av Norges største IT-kontrakter.

26. juni 2007 - 12:28

Endre Rangnes får beholde SpareBank 1, og har dermed sikret seg en kontrakt som kan ha en samlet verdi på 3,6 milliarder kroner. EDB har dermed fått grep på den største IT-kontrakten som er inngått i Norge på flere år.

EDB Business Partner skal levere løsninger og bankdrift til en verdi på 2,5 milliarder kroner. Avtalen er for syv år, og erstatter tidligere avtale som løper til 31.12.2008. Partene har utarbeidet en tidsplan for ferdigstillelse av de endelige avtaledokumentene.

I tillegg har SpareBank1 opsjon på forlengelse av kontrakten i ytterligere to pluss to år. Inklusiv opsjonene har avtalen en antatt samlet verdi på 3,6 milliarder kroner.

SpareBank 1 og EDB skal samarbeide om utvikling av bank- og finansløsninger. Løsningene baseres på tung faglig forretningskompetanse i SpareBank 1 og EDBs erfaring med utvikling av komponenter tilpasset bank og finansmarkedet. De nye løsningene blir levert i et samarbeid som sikrer partene kostnadsdeling.

I tillegg skal EDB i løpet av avtaleperioden konvertere basis bankdrift fra stormaskin til Unix løsning og dette vil sikre at SpareBank 1 oppnår kostnadsmessige effekter.

- Samarbeidet om utvikling av nye komponentbaserte løsninger er unikt i nordisk sammenheng , sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.