EDB fikk milliardavtale

Storbanken DnB Nor har sikret EDB-sjef Endre Rangnes en milliardavtale og Rangnes kan få mer.

Kanskje ikke helt uventet har DnB Nor valgt å videreføre driftsavtalen både DnB og Nor hadde med EDB Business Partner. De to bankene var driftsgigantens største kunder, så mye kunne stått på spill for EDB-sjef Endre Rangnes.

I tillegg til drift inngår det noe applikasjonsutvikling og enkelte støttetjenester.

Nå melder partene at de har inngått en rammeavtale for perioden 2006 til 2009 - detaljene skal finforhandles etterhvert. Avtalen har en rammepris på hele to milliarder kroner for perioden.

Neste trinn kan utvide kontrakten for Rangnes. Da skal DnB Nor velge kjernesystemer - den komplekse programvaren som tar vare på kontoer og transaksjoner.

Kjernesystemer er den ene halvparten av systemene en bank bruker - i tillegg til kjernesystemer kommer tjenester som Internett, filialsystemer, utlånssystemer og mye annet som henter og skriver data til kjernesystemene.

Gjensidige Nor hadde inngått en avtale om bruk av kjernesystemer fra svensk-finske TietoEnator, men så fusjonerte banken med DnB. Nå henger trolig avtalen i en tynn tråd, for det er DnB som selv har utvilklet og eier kjernesystemene de får driftet hos EDB.

I tillegg var DnB den dominerende parten i fusjonen. At den nye fusjonerte banken derfor skulle ta et dyrt bytte til et sett med kjernesystemer de må betale for i stedet for å bruke sitt eget er trolig lav.

Bruk av både DnBs systemer og TietoEnators systemer er utelukket.

I børsmeldingen EDB sendte ut i går ettermiddag står det : "I tillegg vil EDB, dersom partene blir enige om alle detaljer, bistå DnB NOR med selve konverteringsprosessen som skal samordne det nye finanskonsernets IT-systemer på én plattform."

Stemmer dette, kan Rangnes se frem til en ny avtale.

;