EDB-fokus på Børsen

Etter oppgang fredag, falt IT-aksjene tilbake igjen mandag. Fra nyhetsbildet i dag nevner vi blant annet at AS EDB inngikk en av Norgeshistoriens største IT-kontrakter.

Totalindeksen sank 0,8 prosent, mens IT-indeksen nøyde seg med det halve fallet, og DT-indeksen falt også noe tilbake.

I dag rapporterte EDB Fundator AS (EDB) om den største IT-kontrakten i Norge noensinne. Aksjekursen gikk i mot den generelle svake trenden på Oslo Børs med en stigning på litt over to prosent. Aksjen sluttet på 109,5 kroner.

Itera ASA (ITE) er en av aksjene som de siste tre dagene har figurert på vinnerlisten. Dagen i dag var intet unntak, og aksjen steg nye fem prosent.


Aktører digitoday.no har vært i kontakt med fremhever at selskapet er billig i forhold til andre selskaper - selskapet tjener penger på driften - selskapet er en oppkjøpskandidat.

Et annet selskap i fokus i dag, var virusselskapet Norman ASA (NOR). Driften går fortsatt dårlig i fjerde kvartal, men selskapet rapporterer at starten på år 2001 har gått bedre enn ventet.StepStone ASA (STP) var en av dagens tapere. Jobbselskapet, som hittil svir av penger som en full sjømann for å kapre kunder, meldte i dag at de er nødt til å ty til oppsigelser. Men foreløpig er det oppsigelser bare i Storbritannia. Selskapet falt mer enn 12 prosent på Oslo Børs, men sannsynligvis skyldes mye av nedgangen at en av de største eierne, Index Ventures, selger store deler av eierposten kort tid før resultatet for fjerde kvartal skal presenteres.
Til toppen