RESULTATERFINANS

EDB fusjonerer inn SMB Data

EDB ASA utvider virksomheten på Kongsberg ved å fusjonere inn SMB Data i EDB-datteren Kongsberg Intech.

Jørgen Christiansen
11. mars 1998 - 09:24

Vi kom forrige tirsdag i skade for å antyde at Eivind Kinck i EDB ASA lekte med sjekkheftet, det beklager vi. Det viser seg nå at han skriver ut nye aksjer, temmelig nøyaktig 355.000 aksjer, hvilket tilsvarer en sjekk på 9,9 millioner kroner.

Selskapet SMB Data AS skal innfusjoneres med Kongsberg Intech AS, som er et heleiet datterselskap av EDB ASA.

Også SMB Data holder til på Kongsberg, med 15 ansatte som leverer datautstyr, programvare og systemtekniske tjenester til privat næringsliv og offentlig forvaltning i Buskerud, Telemark og Vestfold. I 1997 klarte de å omsette for 33,7 millioner kroner, hvilket ga et resultat før skatt på 1,1 millioner kroner. Fem av de ansatte blir nå EDB-aksjonærer, det samme gjelder to lokale investorer.

- Dette er et naturlig tilskudd til, og en forlengelse av, den virksomheten vi allerede har på Kongsberg. Vi har vært oppmerksomme på selskapet i lengre tid, forteller Eivind Kinck til digi.no.

I følge administrerende direktør Bent Gurholt i SMB Data er det først og fremst salg og service på nettverks- og kommunikasjonsløsninger som selskapet tar med seg som nytt inn i Kongsberg Intech.

Kongsberg Intech har tidligere primært levert konsulenttjenester.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.