EDB høyaktuell kjøper av Hydros IT-avdeling

EDB-sjef Endre Rangnes' nære samarbeid med Accenture gjør han til en svært aktuell kjøper av Hydros IT-avdeling.

EDB-sjef Endre Rangnes' nære samarbeid med Accenture gjør han til en svært aktuell kjøper av Hydros IT-avdeling.

Sist fredag inngikk Telenor, EDB Business Partner og Accenture en milliardavtale om tjenesteutsetting («outsourcing») av Telenors IT-avdeling. Avtalen innebærer at EDB får en verdifull avtale på IT-drift, Telenor rasjonaliserer IT-kostnadene sine, og i tillegg får Accenture en større inngang inn i Telenor gjennom kjøpet av EDB Telekom.

De tre selskapene vil fortsette samarbeidet i andre prosjekter i hele Norden. EDB blir «preferert driftspartner» til både Telenor og Accenture i andre nordiske prosjekter.

– Vi ønsker å samarbeide om å gjøre flere lignende avtaler i hele Norden, sa Accenture-sjef Nils Øverås på pressekonferansen fredag.

Et av de nært forestående prosjektene som EDB og Accenture kan samarbeide om er et mulig oppkjøp av Norsk Hydros IT-avdeling, som om kort tid skal skilles ut i et eget selskap. Hydro IS Partner har nærmere 800 ansatte og en omsetning på 1,35 milliarder kroner, og det gjør selskapet til en betydelig aktør i det norske IT-markedet.

Det er imidlertid flere som kjemper om å kjøpe Hydro IS Partner. Både TietoEnator, WM-data og CSC har flagget interesse for selskapet.

Hvem som klarer å vinne frem er uvisst, men EDBs nye samarbeidsavtale med Accenture gir EDB en joker. Accenture er nemlig tungt inne med konsulenter i Hydro IS Partner. Det betyr at det nye samarbeidet mellom EDB og Accenture kan åpne døren for EDB til å ta over IT-selskapet.

    Les også:

EDB har en dominerende posisjon i det norske markedet. Gjennom oppkjøpet av Fellesdata for noen år siden fikk selskapet kontroll over markedet for banktjenester. I tillegg ble det nylig kjent at EDB har en markedsandel på 36 prosent i markedet for tjenesteutsetting. Nå ønsker EDB-sjef Rangnes å bli største aktør på IT-drift i Norden. I dag er EDB den tredje største aktøren på dette området i Skandinavia.

Til toppen