AVTALER & KONTRAKTER

EDB inngår gigantavtale med Telenor

Kjøper driftstjenester verdt 2,1 milliarder kroner.

Standardiserer på Microsoft: Teknologidirektør Rolf-Erik Spilling moderniserer de interne IT-systemene til Telenor for 2,1 milliarder kroner.
Standardiserer på Microsoft: Teknologidirektør Rolf-Erik Spilling moderniserer de interne IT-systemene til Telenor for 2,1 milliarder kroner. Bilde: Marius Jørgenrud
8. juni 2010 - 10:23

Telenor blar opp 2,1 milliarder kroner for å modernisere selskapets datasenterplattform, interne datanettverk og desktop-løsninger i Norge.

Gigantavtalen har tilfalt EDB og leveransen gjelder for de neste fem årene, opplyser selskapene i en pressemelding.

I henhold til avtalen skal leverandøren samarbeide med Telenor om å konsolidere og virtualisere en ny teknologisk plattform. Målet er å kutte kostnader og sørge for mer effektive løsninger.

- Avtalen dreier seg om å modernisere det interne datanettet i Telenors norske virksomhet, slik at det blir i stand til å håndtere moderne IT-systemer, blant annet Microsofts Unified Communication-plattform og den typen løsninger. Dette er et stort og omfattende prosjekt for å bruke Microsoft-teknologi mer effektivt. Drift blir mer robust og vi får en høyere grad av effektivitet, sier Telenors teknologidirektør Rolf-Erik Spilling til digi.no.

Mye av moderniseringen av desktop-løsningene internt i Telenor Norge dreier seg også om standardisering på Microsoft-teknologi.

- Mye er Microsoft-basert, men dette gjelder også desktop-løsninger som håndterer våre interne HR- og administrative systemer, sier Spilling.

Konstituert konsernsjef i EDB Jon-Arne Haugerud uttaler at Telenor-avtalen sikrer dem forutsigbarhet og styrker virksomhetens konkurransekraft.

Samarbeidet med Telenor gjelder med virkning fra 1. mai i år og erstatter tidligere inngått avtale.

Mandag denne uken ble det kjent at EDB slår seg sammen med Ergogroup, under ledelse av konsernsjef i Ergo Terje Mjøs.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.