EDB inngår stor avtale

EDB-konsernet forteller i en børsmelding at de har inngått en stor avtale med Statens Jernvegar (SJ) og deres datterselskap Linkon.

SJ har ansvar for jernbanetrafikken i Sverige, mens SJs datterselskap Linkon tilbyr systemtjenester for salg og distribusjon av personreiser og forvalter en bransjefelles og konkurransenøytral løsning i det svenske reisemarkedet.

I en avtale verdsatt til 300 millioner kroner, skal SJ kjøpe IT-tjenester som gir EDB ansvaret for applikasjonsdrift hos både SJ.

- Vi er svært stolte over at vi nå får fornyet tillitt til å levere stabile og innovative driftsløsninger til SJ. EDB har hatt gleden av å være SJs IT-partner i flere år allerede, og vi ser frem til å fortsette dette samarbeidet. Nøkkelord som sikkerhet og kostnadseffektivitet blir førende for den jobben vi skal gjøre for SJ og Linkon fremover, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB, i en pressemelding.

EDB skal ha et helhetsansvar for applikasjonsdrift av SJs og Linkons virksomhetskritiske applikasjoner samt ansvar for selskapenes WAN og LAN. Den nye avtalen omfatter applikasjonsdrift av samtlige av SJs driftsmiljøer. Avtalen strekker seg over tre år med opsjon på forlengelse i ytterligere to år.

Til toppen