EDB Intech kjøper Office data

Administrerende direktør Eivind Kinck i EDB ASA, daglig leder Gunnar Aarhus i Office Data AS og administrerende direktør Olav Myhre i EDB Intech AS signerte tirsdag en avtale som innebærer at EDB Intech kjøper Office Data AS i Tønsberg.

Kjøpet av Office Data er av vesentlig betydning for EDB Intechs (tidligere Kongsberg Intech) ønsker om å betjene kunder i vestfoldområdet, og vil være et godt fundament for å øke tjenestesalget. For Office Data betyr det en oppfyllelse av ønsket om å være en del av et større kompetansemiljø for å videreutvikle sitt kompetanse- og tjenestekonsept, skriver selskapene i en felles pressemelding.

Gunnar Aarhus fortsetter som leder i Office Data etter fusjonen, som riktignok forutsetter godkjennelse fra selskapenes respektive styrer.

Office Data AS har Vestfold som sitt hovedmarked. Selskapet leverer datautstyr, programvare og systemtekniske tjenester, har 13 ansatte og omsatte i 1998 for 38,2 millioner kroner. Bedriftens resultat endte i fjor på 1,3 millioner kroner før skatt.

EDB Intech er Buskeruds største IT-bedrift med hovedvekt på tjenester i forbindelse med IT-drift og kommunikasjon, konsulenttjenester, salg av datautstyr og programvare. EDB Intech er et heleid datterselskap av EDB ASA som første februar i år inngikk en intensjonsavtale om å fusjonere med Telenor Programvare AS. Dagens 622 ansatte i EDB-konsernet kan dermed om kort tid bli 2100.

Til toppen