RESULTATERFINANS

EDB kjøper og selger

Fokuserer eierskapet i Ukraina og India.

13. juli 2011 - 11:13

Onsdag morgen fremla EDB Ergogroup tall for andre kvartal og varslet en ny eierskapsstrategi knyttet til selskapets globale sourcing-virksomhet.

Den norske IT-giganten kom i 2007 inn på eiersiden i de to ukrainske selskapene Infopulse og Miratech, med en eierandel på 60,1 prosent. I tillegg kjøpte selskapet også 51 prosent av aksjene i det indiske Span Systems. Kjøpene ble foretatt av tidligere EDB.

Ergogroup hadde også en strategi i India før de slo seg sammen med EDB, og kom i 2008 inn på eiersiden i det indiske selskapet Ion NOR.

Dropper lokalmarked i Ukraina

EDB Ergogroup melder onsdag at de øker eierandelen i ukrainske Infopulse fra 60,1 prosent til 100 prosent, samtidig som de har inngått en avtale som sikrer at nøkkelpersoner fortsetter i selskapet.

For aksjene betaler selskapet 6 millioner dollar i årets tredje kvartal, samt at det skal betales ut tilsvarende i 2014.

- Infopulse har siden tidligere EDB kom inn på eiersiden i 2007 blitt en sentral sourcingpartner og EDB ErgoGroup ønsker derfor å knytte selskapet tettere til seg, melder EDB Ergogroup i en børsmelding.

Miratech blir derimot forsøkt solgt. Dette selskapet har hatt et fokus på det ukrainske markedet, noe EDB Ergogroup ikke har ambisjoner om.

Medaksjonærene i dette selskapet har varslet at de vil benytte seg av en opsjon om å selge sine aksjer, en såkalt put-opsjon, til en maksimal pris av 7 millioner dollar. EDB Ergogroup på sin side bestrider dette og skriver i børsmeldingen at de har anledning til å selge aksjene sammen med minoritetsaksjonærene.

Tettere i India

EDB Ergogroup melder også at de vurderer å integrere Span Systems tettere til seg. Da EDB kom inn på eiersiden i selskapet hadde de en opsjonsavtale på de resterende aksjene (49 prosent) i tredje kvartal 2011.

De øvrige eierne har en opsjon på å selge sine aksjer til EDB Ergogroup i løpet av tredje kvartal neste år. Opsjonene i Span Systems er estimert til 11 millioner dollar.

- Span Systems og Infopulse har hatt en god omsetnings- og resultatutvikling siden 2007 og EDB ErgoGroup vurderer at selskapene er rimelig priset sammenlignet med tilsvarende selskaper, skriver EDB ErgoGroup i en melding til sine aksjonærer.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.