EDB kjøper seg filial i India likevel

EDB-sjef Endre Rangnes syntes det var langt til India, men nå slår han til likevel.

EDB kjøper seg filial i India likevel

EDB-sjef Endre Rangnes syntes det var langt til India, men nå slår han til likevel.

IT-giganten EDB, som drifter store deler av bank-Norge, tok i tidlig i år endelig steg inn i lavkost-land med kjøpet av ukrainske Infopulse etter en lang jakt. I den prosessen hadde EDB-sjef Endre Rangnes blant annet vurdert en rekke oppkjøps-kandidater i India, men sa den gang at han synes India var langt borte og forholdsmessig dyrt.

Nå har Rangnes åpenbart ombestemt seg. For i dag morges kom det overraskende nyheter.

EDB skaffer seg kontroll over det indiske konsulentselskapet Span Infotech med et kjøp av 50,1 prosent av aksjene og får med seg en en opsjon å kunne kjøpe de resterende aksjene i selskapet.

Span ble etablert i 1993. Selskapes 550 ansatte jobber ved tre ulike kontorer i Bangalore i India. Span hadde i siste regnskapsår en omsetning på 44 millioner kroner og forventer en vekst i 2007 på mer enn 50 prosent. Lønnsomhet er på nivå med tilsvarende virksomhet i EDB. Span har om lag 80 prosent av omsetningen fra USA og den resterende del av omsetningen fra Skandinavia. Finansinstitusjoner er blant de viktigste kundene. Leveransene er i hovedsak knyttet til applikasjonsutvikling og applikasjonsforvaltning.

Enkelte selskaper har gjort mindre etableringer i Asia før, men det er ingen tvil om at EDBs kjøp er den største satsingene et norsk IT-selskap har gjort i Asia noensinne.

Span rundt 550 høyt kvalifiserte medarbeidere og blir et vesentlig bidrag knyttet til EDBs strategi for bruk av globale tjenesteressurser, påpeker Rangnes i pressemeldingen.

Kjøpet understreker både presset på lavere priser - og nå trolig enda viktigere - tilgang til nye hoder. For i Norge er arbeidsmarkedet helt sprengt. Og den samme høykonjukturen fører til at kundene står i kø utenfor døren.

Med kjøpet av Span og kjøpene i Ukraina tilfører EDB det nordiske IT-markedet om lag 1200 høyt kvalifiserte nye IT-medarbeidere. EDB har nå 23 prosent av sine ansatte i kostnadseffektive land, og selskapet har betydelige videre rekrutteringsplaner for virksomhetene i India og Ukraina, skriver selskapet.

Til toppen