EDB kjøper Stradec

Blekket på kontrakten med Fellesdata er ikke tørt før Bjørn Trondsen handler igjen.

Blekket på kontrakten med Fellesdata er ikke tørt før Bjørn Trondsen handler igjen.

For to uker siden kjøpte Telenor-deleide EDB Business Partner opp den siste uavhengige datasentralen her i Norge. Men EDB-sjef Bjørn Trondsen arbeider i paralleller, for blekket er ikke tørt før han på nytt kan offentliggjøre et nytt oppkjøp.

Denne gangen er skalaen litt mindre - rådgivningsselskapet Stradec har 22 ansatte og selges for 50 millioner kroner. Men i motsetning til enkelte andre oppkjøp, er ikke Stradec et fersk .com-selskap drevet av 20-åringer. Selskapet har solgt strategisk IT-rådgivning, kvalitetssikring og styring av store IT-prosjekter med en stab der snittalderen er 38 år.

- Vi har valgt å selge oss nå fordi vi trenger mer kompetanse og kan bli en tyngre aktør sammen med EDB. Dessuten vil konsernet bli en stor kunde for oss, sier Eirik Bastøe, administrerende direktør i Stradec til digi.no.

Stradec skal bestå som et selvstendig selskap, men under navnet EDB Stradec AS. Selskapet var eid av tre gründere og tre seniorpartnere, deriblant Bastøe selv, som nå deler potten på 50 millioner kroner.

Til toppen