BEDRIFTSTEKNOLOGI

EDB krangler med Oracle

Krever erstatning etter at partnerskap om bankløsning gikk i oppløsning.

EDB Ergogroup, med konsernsjef Terje Mjøs i spissen, er i lisenskrangel med Oracle om lisenser. Det kan ende med rettssak, melder Finansavisen.
EDB Ergogroup, med konsernsjef Terje Mjøs i spissen, er i lisenskrangel med Oracle om lisenser. Det kan ende med rettssak, melder Finansavisen. Bilde: Marius Jørgenrud
17. okt. 2011 - 08:13

Finansavisen melder mandag at EDB Ergogroup er i konflikt med det Oracle-eide i-flex. EDB inngikk i 2005 en partneravtale med indiske i-flex, som leverer kjernebankløsninger i konkurranse med blant annet SAP.

Men denne avtalen ble terminert fjerde kvartal i fjor. Nå krever EDB Ergogroup at i-flex og Oracle betaler kompensasjon for lisenser de har kjøpt inn, i størrelsesorden 20 til 25 millioner kroner.

– Det er riktig at partneravtalen med i-flex og Oracle er sagt opp. Vi har en dialog rundt kompensasjon for lisenser verd 20-25 millioner kroner, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i EDB Ergogroup til Finansavisen. Etter det avisen kjenner til skal denne dialogen være i ferd med å utvikle seg til et søksmål.

Oracles norgessjef Tore Bjelland har ikke kommentert saken. Oracle skal ha terminert partneravtalen fordi de ikke ønsket å gi enkeltpartnere eksklusivitet. EDB Ergogroup ønsket ikke å tilby i-flex løsninger i konkurranse med andre aktører.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.