BEDRIFTSTEKNOLOGI

EDB lover slutt på nettbank-stopp

EDB Fellesdata og EDB Teamco har i løpet av høsten tabbet seg ut tre ganger. Nå lover selskapene å ha ryddet opp. Her er hva andre kan lære.

11. des. 2001 - 08:52
EDB TeamcosEDB Business Partner ASABjørn Trondsen


EDB Teamco har fra 1.november slått sammen både utviklingsmiljøene i EDB Fellesdata og deres tilhørende driftsmiljøer. Lederen for denne divisjonen på 130 ansatte heter Ole Urdahl. Han forteller til digi.no at selskapet har innført en lang rekke nye rutiner og endringer.

Urdahl mener EDB var svært uheldig.
- Hverken vi eller våre konkurrenter er oppe hele tiden - det oppstår innimellom feilsituasjoner, men som regel løses de på 2-3 minutter før det blir noe problem for kundene, sier Urdahl til digi.no.

Urdahl forteller at selskapet har gjennomført en lang rekke tiltak. Det første var en full gjennomgang av test- og driftsrutiner. Dette har vært gjort av både interne og eksterne konsulenter. Hovedmålet er preventive tiltak for å unngå feil, tiltak for å minimere konsekvenser av feil og tiltak for hurtig korreksjon ved feil.
Sikkerhets-tips
- Tenk på det verste som kan skje - test komplette løsninger fra ende til ende
- Vurderer om du raskt kan oppdage en feil og hvor lang tid det tar å rette opp hvis du ikke har oppdaget den med en gang.
- Å slå sammen flere små servere til en stor kan være billigere, men husk at man samler alle egg i en kurv
- Test i full skala - mange problemer dukker ikke opp før under høy belastning

Det Norske Veritas















Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.