RESULTATERFINANS

EDB må kutte

Kvitter seg med ansatte allerede før fusjonen med Ergogroup.

15. juli 2010 - 11:22

EDB Business Partner la fram sine tall for andre kvartal i dag. Omsetningen faller til 1,81 milliarder, mot 1,92 milliarder på samme tid i fjor. Driftsresultatet før amortiseringer endte på 127 millioner kroner, ned fra 151 millioner i andre kvartal 2009.

Resultatet før skatt er på 48 millioner kroner, ned 59 millioner kroner i forhold til samme periode i fjor. EDB inngikk i perioden nye kontrakter for 3,1 milliarder, mot 1,7 i andre kvartal 2009.

Lønnsomheten er dårligere enn ventet, og nå varsler selskapet at de må kutte kostnader. Det er særlig et svakt IT-tjenestemarked og prispress som får skylden for nedgangen. Industri-segmentet er spesielt tøft, ifølge EDB.

Et nytt kuttprogram skal barbere utgifter for 200 millioner kroner årlig, og tiltakene skal gjennomføres i løpet av tredje kvartal.

- Dette spareprogrammet vil medføre at noen medarbeidere i våre utlandskontorer blir berørt. Vi kan heller ikke utelukke at noen blir påvirket i Sverige. I Belgia vurderer vi salg av

et kontor. I Norge har vi tilbudt en frivillig ordning rundt avtalefestet pensjon. Det er ingen medarbeidere i Norge som må gå som følge av dette, sier EDBs kommunikasjonsdirektør Geir Remman til digi.no.

Konsernet skal tilby medarbeidere i Norge i aldersgruppen 62-67 år avtalefestet pensjon (AFP) i kombinasjon med en gavepensjon fra EDB i årene frem til ordinær pensjonsalder.

Alt i alt skal nedbemanningene i denne runden omfatte «under hundre personer», sier kommunikasjonsdirektøren til digi.no.

Kuttene kommer i tillegg til tidligere varslede personalreduksjoner i forbindelse med den planlagte fusjonen med Ergogroup.

- Det er riktig. Det er det vanskelige IT-markedet som er årsaken, sier Remman.

- Fallet har bremset opp

Om utsiktene fremover sier EDB at kundene fremdeles er tilbakeholdne med nyinvesteringer, og at et fortsatt prispress innen tjenesteutsetting gjør at IT-tjenestemarkedet viser nedgang også i årets første halvår.

- Det er imidlertid klare tegn til vekst i en rekke segmenter, noe som gjør at fallet i etterspørsel har bremset opp, skriver selskapet, som tror situasjonen gradvis vil bedre seg i andre halvdel av året.

Fusjonen

Samtidig ruller fusjonsplanene med Ergogroup videre. Tidligere denne måneden ble fusjonen godkjent på en ekstraordninær generalforsamling, men fusjonen betinger godkjennelse også av konkurransemyndighetene.

Denne beslutningen er ventet i slutten av tredje kvartal. Det seneste tidspunktet for endelig godkjenning av fusjonen er satt til 3. desember.

Til sammen vil de to selskapene bli Norges største IT-konsern, med om lag 10.000 ansatte fordelt på 135 kontorer i 16 land. Den samlede årsomsetningen til EDB og Ergogroup i 2009 var 12,7 milliarder kroner, og det kombinerte driftsresultatet (EBITDA) var 1,8 milliarder kroner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.