AVTALER & KONTRAKTER

EDB måtte beklage

Aksjen ble stoppet etter skryt om milliardkontrakt.

1. feb. 2010 - 10:54

EDB Business Partner meldte i dag tidlig at de hadde vunnet en kontrakt verdt fire milliarder svenske kroner.

Handelen i EDB-aksjen ble senere stoppet på Oslo Børs, i påvente av en kunngjøring fra IT-selskapet.

En time senere ble det klart at EDB måtte presisere at kontrakten med det svenske Kammerkollegiet slett ikke var verdt så mye.

- EDB er gått videre som en av ti aktører som får anledning til å tilby sine tjenester rettet mot kommuner, fylker og sentralforvaltning. Disse instansene er ventet å sette ut IT-tjenester til en anslått verdi av fire milliarder svenske kroner, presiseres det i en ny børsmelding.

Kommerkollegiet er en offentlig svensk innkjøpsorganisasjon som vil legge ut en rekke ulike kontrakter. Disse skal tildeles forløpende gjennom 2010 og 2011. Det forteller kommunikasjonsdirektør i EDB Geir Remman til digi.no.

EDB skrev riktignok i den første børmeldingen at de var én av ti leverandører som var utvalg til å levere slike tjenester, men ga inntrykk av at rammeavtalen var verdt milliarder bare for dem. Mange skal ha misforstått ordlyden i meldingen.

- Vi beklager at den første børsmeldingen ble misoppfattet dit hen at rammeavtalens verdi var et garantert volum for EDB, sier Remman.

Dagensit.no skriver at rammeavtalens verdi var en solid overdrivelse, og mener at selskapets børsmeldingforfattere nok har hatt bedre dager.

Milliardkontraktene skal deles med ni andre selskaper. Ifølge IDG.se er følgende med i konkurransen: HP, CSC, Tieto, EDB, Fujitsu Services, IBM, Logica, Qbranch, SYSteam og Telecomputing.

EDB-aksjen ble gjenåpnet for børshandel klokken 10.09, etter å ha vært sperret i en time.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.