EDB mistet stor avtale til TietoEnator

EDB-sjef Endre Rangnes mistet kjempeavtale med stor kunde som meldte overgang til konkurrenten TietoEnator.

EDB mistet stor avtale til TietoEnator

TietoEnator har vunnet en større avtale med det svenske Apoteket, i konkurranse med blant annet EDB og WM-data.

Ifølge TietoEnator er dette en av de største kontraktene innen tjenesteutsetting, som blir tildelt i år.

For EDB er dette en nedtur, da de tidligere har hatt kontrakt med det svenske Apoteket. Nå har de mistet muligheten til å hente inn opptil 750 millioner kroner over de neste fire årene.

- Vi satte kvalitet som det viktigste kriteriet, og TietoEnator vant gjennom å tilby best kvalitet. Det interessante var at de også, gjennom å vise et effektivt sett å jobbe på, kunne tilby samme prisnivå som sine konkurrenter, sier Stefan Carlsson, administrerende direktør for Apoteket AB, i en pressemelding.

Sveriges apotek ekspederer cirka 24 millioner elektroniske resepter hvert år, og har omtrent 90 millioner kundebesøk. På Apoteket.se tilbyr de digitale selvbetjeningstjenester, og organisasjonen trenger omfattende IT-tjenester for å støtte oppunder driften og tjenestene de leverer.

EDB vil fortsette å levere tjenester til det svenske apoteket i noen måneder fremover, og EDB-sjefen bedyrer at ingen vil miste jobben selv om det blir mindre å gjøre når oppdraget et overlevert til TietoEnator.

- Det er leit for oss at vi mister de som kunde. Vi har hatt en forholdsvis moderat margin på kontrakten, men vi skulle veldig gjerne ha vunnet med de nye betingelsene som vi presenterte, sier Endre Rangnes, administrerende direktør i EDB, til Finansavisen.