EDB og Maxware planlegger fusjon

EDB ASA har ingått en intensjonsavtale om fusjon med Maxware. Fusjonen skal styrke EDB på områdene kommunikasjonsløsninger og konsulenttjenester.

EDB ASA har ingått en intensjonsavtale om fusjon med Maxware. Fusjonen skal styrke EDB på områdene kommunikasjonsløsninger og konsulenttjenester.

EDB ASA fortsetter sin ekspansive strategi og fusjonerer med Maxware AS. Maxware AS har hovedkontor i Trondheim, men har kontorer også i Sverige, Danmark, Nederland og USA. Hovedvirksomheten til selskapet er knyttet til IT-løsninger på elektronisk handel, og 60 prosent av omsetningen skjer i Norge.

- Vi regner med at sammenslåingen med EDB vil gi oss en bedre finansiell ryggrad og et bredere kompetansegrunnlag, sier administrerende direktør i Maxware AS, Ottar Kristiansen, til digi.no. Han understreker at dagens eiersituasjon har vært midlertidig, og at fusjonen med EDB ønskes velkommen.

Fusjonen mellom EDB og Maxware, der EDB blir overtakende selskap, skal etter planen gjennomføres ved utstedelse av to millioner aksjer i EDB, samt et kontantvederlag på seks millioner kroner. EDB vil gjennom fusjonen tilegne seg en omsetningsøkning på mellom 90 og 100 millioner kroner i 1998, i tillegg til 94 nye ansatte.

Maxware vil fortsette som selvstendig aksjeselskap under EDB og forventer et overskudd i 98 på syv millioner kroner.

De største eierne i Maxware er i dag Norsk Vekst, Telenor Venture og de ansatte i Maxware.

EDB, som kom på børs i våres, har tidligere i år kjøpt opp Kongsberg Intech og Data Bistand Konsulent.

Til toppen