RESULTATERFINANS

EDB økte omsetningen med 25 prosent

EDB-sjef Endre Rangnes er godt fornøyd, og skal trappe opp satsningen i India og Ukraina.

17. juli 2008 - 08:48

IT-konsernet EDB økte omsetningen med 25 prosent til 2.034 millioner kroner i årets andre kvartal.

- Jeg er godt fornøyd med at EDB leverer sterk vekst i både resultat og omsetning for andre kvartal. Vi konstaterer også at EDB med dette leverer sitt beste halvår noensinne. For å sikre fortsatt gode marginer, og ytterligere styrke virksomheten fremover, trapper vi nå opp satsingen på Global Sourcing knyttet til våre selskaper i India og Ukraina. Samtidig følger vi nøye den pågående konsolideringen i det nordiske IT-tjenestemarkedet og vil fortsatt spille en aktiv rolle innenfor dette området, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB.

Driftsresultatet endte på 191 millioner kroner, noe som var en fremgang på 23 prosent fra samme kvartal i fjor.

Rent kontraktsmessig var det også et godt kvartal. EDB skriver i en børsmelding at de signerte kontrakter til en verdi av 1 milliard kroner i løpet av kvartalet.

Tjenester relatert til IT drift sto for 916 millioner av omsetningen, noe som er en nedgang fra 1.002 millioner kroner i samme kvartal for et år siden. EDB forklarer nedgangen med bortfall av kontrakt med Apoteket i Sverige, samt lav aktivitet i markedet for outsourcingskontrakter.

Forretningsområdet løsninger hadde driftsinntekter på 364 millioner kroner, en marginal fremgang på 1 prosent fra året før. EDB solgte for nesten like mye innen applikasjonstjenester. På dette forretningsområdet endte omsetningen på 358 millioner kroner, mot 306 millioner for et år siden.

Global sourcing, som er EDB's begrep for tjenester som er satt ut til lavkostland, utgjør foreløpig ikke så store beløp, men det er et område der EDB trapper opp. I andre kvartal endte omsetningen i dette forretningsområdet på 47 millioner kroner, mot 33 millioner for et år siden.

EDB kjøpte IS Partner, og det er herfra store deler av omsetningsveksten kommer. Forretningsområdet bidro med en omsetning på 420 millioner kroner, samt et driftsresultat på 46 millioner.

Etter at første halvår er unnagjort, har EDB oppnådd driftsinntekter på 3,87 milliarder kroner, og et driftsresultat på 364 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.