RESULTATERFINANS

EDB passerte 6 milliarder i omsetning

EDB-sjef Endre Rangnes henter stadig mer av omsetningen fra utlandet.

30. jan. 2008 - 08:45

EDB har lagt frem tallene for fjorårets siste kvartal, og det er tall som EDB-sjef Endre Rangnes er godt fornøyd med.

- EDB er godt posisjonert ved inngangen til 2008. Med 53 prosent vekst i ordreinngangen har EDB en solid plattform for å sikre organisk vekst. Målsettingen for EDB i tiden fremover er å realisere det store potensialet vi ser i IS Partner, utnytte den leveransekapasiteten vi

har etablert i India og Ukraina, samt fokusere på videre organisk vekst i Norden, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB Business, i en børsmelding.

Driftsinntektene endte på 1.685 millioner kroner, en fremgang på 6 prosent fra samme kvartal i 2006. Driftsresultatet endte på 173 millioner kroner, opp fra 158 millioner kroner i samme kvartal for et år siden.

Resultatet før skatt endte på 114 millioner kroner, en liten nedgang fra 130 millioner for et år siden.

For fjoråret som helhet hadde EDB driftsinntekter på 6,35 milliarder kroner, mot 5,82 milliarder kroner i 2006. Driftsresultatet endte på 424 millioner kroner, en markant økning fra 257 millioner kroner et år tidligere.

EDB er et norsk selskap, men etterhvert som selskapet ekspanderer utenlands, både gjennom organisk vekst og gjennom oppkjøp hentes stadig mer av omsetningen utenfor Norges grenser. For året som helhet kom 31 prosent av omsetningen fra andre land enn Norge, og i fjorårets siste kvartal var prosentandelen oppe i 34 prosent.

EDB har kjøpt IS Partner, og EDB trekker frem selskapets globale leveringskapasitet som en viktig styrking av EDB-konsernet i inneværende år.

- IS Partner har mange års erfaring fra å følge store nordiske konsern ut globalt, og EDB vil dra nytte av denne kapasiteten i leveransen til sine kunder, skriver EDB i børsmeldingen.

Andelen av omsetningen som hentes fra utlandet vil trolig stige ganske markant i løpet av det kommende året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.