BEDRIFTSTEKNOLOGI

EDB pluss 10.5 millioner

EDB leverte onsdag sine første resultater etter børsintroduksjonen, og endte opp med et resultat før skatt på pluss 10,5 millioner kroner.

Eirik Flaa
6. aug. 1997 - 12:11

EDB leverte idag et driftsresultat på for første halvår på 10,2 millioner kroner. Dette er en solid forbedring fra første halvår i fjor, og det heter i en børsmelding fra selskapet at det forbedrede resultatet i hovedsak kommer fra økt omsetning.

- Spesielt på konsulentsiden har EDB hatt et godt halvår. Her har vi økt omsetningen kraftig, og samtidig klart å øke fortjenesten, sier administrerende direktør i EDB, Eivind Kinch, til digi. Han forklarer at det likevel er driftstyringsvirksomheten har gitt det største bidraget til resultatveksten.

Kostnadsmessig har selskapet i siste kvartal blitt påført endel kostnader i forbindelse med børsnoteringen. På den annen side har EDB høstet rasjonaliseringsgevinster etter fusjonen med Landbruksdata.

Det gode resultatet kommer nå til å styrke egenkapital-situasjonen i selskapet ytterligere, og selskapet melder om en egenkapitalandel på 46 prosent etter den siste aksje-emisjonen rettet mot de ansatte. Pengene skal brukes til å kjøpe opp virksomheter som kan bidra til ytterligere vekst i selskapet.

- Vi sonderer stadig terrenget etter mulige oppkjøpskandidater, sier Kinch, som forøvrig er svært fornøyd med resultatene etter at selskapet gikk på børs.

Utdrag fra resultatet (i mill NOK)

1. halvår 1997 2. kvartal '97 1. halvår '96 2. kvartal '96
Driftsinntekter 235,0 125,8 202,0 103,6
Driftsresultat 10,2 6,0 3,9 1,9
Resultat før skatt 10,5 6,2 3,7 1,8
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.