EDB satser på nytt i Sverige

EDB-sjef Endre Rangnes satser hardere på det svenske IT-markedet og bytter ut toppsjefen.

EDB-sjef Endre Rangnes satser hardere på det svenske IT-markedet og bytter ut toppsjefen.

Selvtilliten er på topp hos konsernsjef Endre Rangnes som ønsker å doble omsetningen i konsernet i løpet av tre til fire år.

Målet for EDB Business Partner er åtte milliarder kroner i omsetning innen fire år. Andelen av omsetningen som kommer fra Sverige skal økes til rundt 20 prosent. Dette skal skje gjennom blant annet oppkjøp og effektivisering, skriver Dagens Næringsliv.

Rangnes forventer at omsetningen i inneværende år i Sverige vil ende på 400 millioner kroner som er en vekst på 35 prosent sammenlignet med 2003. For å oppnå dette har Rangnes ansatt ny toppsjef, Urban Doverholt fra det børsnoterte IT-selskapet Enlight. Rangnes og Doverholt har tidligere jobbet sammen i IBM Sverige.

Det svenske markedet har store potensialer for Rangnes som representerer 40 prosent av det kunder investerer i IT per år i Norden. EDB-sjefen vil ikke kommentere hvilke selskaper som kan være aktuelle for oppkjøp, men sier at det gjelder å handle raskt.

- Det er nå markedet løfter seg, sier han til DN.

Kontrakter som bidrar til veksten er blant annet storkontrakten som EDB Business Partner og WM-data vant sammen med svenske Apoteket tidligere i år.

Det Svenska Dagbladet bekrefter at IT er Stockholms viktigste bransje og at veksten har satt fart igjen. Mange selskaper begynner nå å bli merkbart mer optimistisk, skriver avisen.

Til toppen