EDB sier opp 80 ansatte

Legger ned i Belgia, Frankrike, Tyskland, Portugal og Spania.

EDB sier opp 80 ansatte

Legger ned i Belgia, Frankrike, Tyskland, Portugal og Spania.

EDB Ergogroup stenger en rekke europeiske kontorer og sier opp 80 ansatte. I tillegg skal selskapets kontor i Tampa i Florida avvikles. Det varsler selskapet i en børsmelding i dag.

- Det gjelder blant annet kontorene i Belgia, Frankrike, Tyskland, Portugal og Spania, sier kommunikasjons­direktør Geir Remman til digi.no.

Den direkte årsaken er at EDB Business Partner har mistet deler av en større avtale med Norsk Hydro. Det ble i fjor sommer kjent at Hydro vil redusere avtalen kraftig fra 1. juli 2011. Bortfallet av leveransene utgjør et årlig omsetningsfall på rundt 200 millioner kroner.

Å trekke seg ut av så mange land samtidig høres svært dramatisk ut, men sannheten er at dette er land som ligger utenfor IT-gigantens kjerneområde, som er Norden.

- Vi har aldri hatt ambisjon om å ha virksomhet i disse landene utenom for å støtte Hydro. Når vi har kontorer utenfor Norden er det fordi vi har norske kunder som ønsker at vi er der, sier Remman.

Det skal ikke være norske ansatte blant de 80 som blir berørt av nedleggelsene, sier Remman. Fordi kontorene ligger i ulike land vil det ifølge ham komme ulike ordninger og regelverk til grunn for nedbemanningene.

- Det vil også tilbys sluttpakker, men noen av de berørte vil også kunne bli oppsagt, sier Remman.

EDB Ergogroup varsler at de tar en avsetning i resultatet for fjerde kvartal 2010 på 67 millioner kroner i forbindelse med disse oppsigelsene. Tallet inkluderer reduksjonen av ansatte, husleie samt andre kostnader, heter det i børsmeldingen.

Det presiseres at Norsk Hydro fremdeles er en vesentlig kunde av EDB Ergogroup, også etter nedtrappingen av avtalen i sommer.

- I det ligger det at vi har en omsetning mot Hydro som omfatter leveranser av ulike tjenester. Husk at dette er tidligere IS-partner, som var den interne IT-avdelingen i Hydro som EDB kjøpte tilbake. Vi har en rammeavtale som løper til 2014, sier Remman til digi.no.

Rekrutterer samtidig

Ved inngangen av året hadde det nylig sammenslåtte selskapet EDB Ergogroup i underkant av 10.000 ansatte.

Selv etter flere kuttrunder regner de med å holde seg omtrent på dette nivået. Det spares på noen områder, men rekrutteres samtidig på andre.

- Det vi har sagt er at vi har et synergiprogram hvor vi jobber med å redusere innen drift, på stab og støtteområdet. Det hører også med at vi innen konsulentområdet skal rekruttere. Det samme gjelder innenfor bank og finans, sier Remman.

Han har foreløpig ikke tall på hvor mange nye hoder de trenger innenfor disse områdene.

    Les også:

Til toppen