EDB skal lage markedsplass for Forsvaret

Forsvaret skal handle mer på nettet og skal derfor lage en markedsplass.

Forsvaret kontrakt for å skape en elektroniske innkjøpsløsningen har blitt tildelt den svenske markedsplassoperatøren Proceedo sammen med norske EDB, hevder enytt.no.

Markedsansvarlig Svein Erik Markussen i EDB IT Drift bekrefter overfor enytt.no at det i dag tirsdag 31. august skal inngås en avtale mellom forsvaret og EDB/Proceedo.

Men informasjonsansvarlig i Forsvarets Logistikkorganisasjon, underdirektør Birgitte Frisch, vil hverken bekrefte eller avkrefte saken.

Proceedo og EDB inngikk tidligere i år et samarbeid for å opprette en markedsplass/innkjøpsløsning med alle tilhørende tjenester, inkludert integrasjon mot ERP-systemer hos deltakere. Det er dette systemet Forsvaret nå i følge enytt.no skal ta i bruk.

Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) har 6500 ansatte og ansvaret for alt materiell i forsvaret - fra anskaffelse til avhending. I tillegg leverer FLO også tjenester, blant annet på IT-siden.

Forsvaret var en av pilotkundene i forkant av etableringen av det offentliges markedsplass ehandel.no, som driftes av IBX.

Til toppen