EDB skal lage markedsplass for Forsvaret

Forsvaret skal handle mer på nettet og skal derfor lage en markedsplass.

Forsvaret skal handle mer på nettet og skal derfor lage en markedsplass.

Forsvaret kontrakt for å skape en elektroniske innkjøpsløsningen har blitt tildelt den svenske markedsplassoperatøren Proceedo sammen med norske EDB, hevder enytt.no.

Markedsansvarlig Svein Erik Markussen i EDB IT Drift bekrefter overfor enytt.no at det i dag tirsdag 31. august skal inngås en avtale mellom forsvaret og EDB/Proceedo.

Men informasjonsansvarlig i Forsvarets Logistikkorganisasjon, underdirektør Birgitte Frisch, vil hverken bekrefte eller avkrefte saken.

Proceedo og EDB inngikk tidligere i år et samarbeid for å opprette en markedsplass/innkjøpsløsning med alle tilhørende tjenester, inkludert integrasjon mot ERP-systemer hos deltakere. Det er dette systemet Forsvaret nå i følge enytt.no skal ta i bruk.

Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) har 6500 ansatte og ansvaret for alt materiell i forsvaret - fra anskaffelse til avhending. I tillegg leverer FLO også tjenester, blant annet på IT-siden.

Forsvaret var en av pilotkundene i forkant av etableringen av det offentliges markedsplass ehandel.no, som driftes av IBX.

Til toppen