EDB surfer på IT-bølgen

EDB-sjef Endre Rangnes avslutter et eventyrlig første kvartal med solide tall.

EDB-sjef Endre Rangnes avslutter et eventyrlig første kvartal med solide tall.

EDB Business Partner-sjef Endre Rangnes avslutter et eventyrlig første kvartal med solide tall. I løpet av de første månedene har EDB inngått avtaler med en samlet kontraktsverdi på åtte milliarder kroner.

- Med et rekordartet kontraktsnivå, nær dobling av lønnsomheten og markert bedre kontant- strøm, legger vi bak oss et kvartal vi er vi meget godt fornøyd med, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB.

Resultat før skatt endte på 26 millioner kroner mot minus 16 millioner kroner samme periode i fjor.

EDB fikk i første kvartal en omsetning på 1,036 milliarder kroner mot 1,058 milliarder kroner i samme periode i fjor. Justert for kjøp, salg og avvikling av virksomhet, deriblant salg av Telekom-delen til Accenture, er omsetningen på samme nivå som i fjor, ifølge selskapet.

    Les også:

Alle forretningsområdene i konsernet viser fremgang i kvartalet. Både IT-drift, Bank & Finans og Telekom viser vekst. Telekom rapporterer for siste gang, da dette området ble solgt til Accenture.

- Hele konsernet viser nå bedre lønnsomhet og et godt grep om markedet. Vi er spesielt godt fornøyd med at forretningsområdet Bank & Finans nå øker sin omsetning og viser god lønnsomhet, sier Rangnes.

Til toppen