BEDRIFTSTEKNOLOGI

EDB tar saksbehandling i skyen

Lanserer nytt system for titusenvis av offentlige ansatte.

Titusener av saksbehandlere i offentlig sektor vil få et nytt saksbehandlingsverktøy fra nyttår. Løsningen skal også bli levert som skytjeneste.
Titusener av saksbehandlere i offentlig sektor vil få et nytt saksbehandlingsverktøy fra nyttår. Løsningen skal også bli levert som skytjeneste. Bilde: Per Ervland
11. nov. 2011 - 09:31

Titusener av saksbehandlere i nærmere 400 offentlige virksomheter får fra nyttår tilgang til et nytt IT-system for saksbehandling og arkivering. Løsningen kalles ePhorte5 og ifølge EDB Ergogroup vil dette effektivisere tiden man bruker på saksbehandling betydelig.

ePhorte er i dag Norges mest brukte verktøy for saksbehandling i offentlig sektor, og brukes av nærmere 400 kommuner, statlige forvaltningsorganer og utdanningsinstitusjoner. Men EDB Ergogroup har i en lengre periode jobbet med å modernisere løsningen, og ligge til rette for en mer fremtidsrettet versjon.

Blant annet blir det mer fleksibilitet mot andre systemer, valgfritt grensesnitt, mobilitet og saksbehandling på tvers av forvaltningsorganene. Løsningen er også tilpasset skybaserte tjenester, og de nyeste kravene i Norsk Arkivstandard (Norak).

Inn i skyen

Tjenesten blir også tilgjengelig gjennom nettskyen, der de har lagt stor vekt på sikkerheten.

- All Lagring av data i «Cloud ePhorte» vil ligge i EDB ErgoGroups norsk driftssystemer og ingen data sendes ut av landet, slik tilfellet er i mange andre skytjenester. Løsningen vil bli tilgjengeliggjort som skytjeneste i løpet av 2012, skriver EDB Ergogroup i en melding.

Løser faste grensesnitt

- ePhorte5 åpner helt nye muligheter for saksbehandlingen i offentlig sektor i fremtiden. Teknologisk løsriver den seg fra låste grensesnitt og tvungen bruk av plattformer. Det finnes ingen tilsvarende løsninger i Norge med disse mulighetene, og vi er svært stolte over det omfattende utviklingsarbeidet som er lagt ned i denne løsningen, sier Håvard Larsen i en kommentar.

I dag håndteres saksbehandlingen i stor grad i lukkede systemer som kun kan benyttes gjennom innlogging i et gitt grensesnitt på en type arbeidsstasjon. I den nye løsningen kan brukerne benytte løsningen i valgfritt grensesnitt.

Det vil si at man kan åpne og bruke ePhorte i for eksempel Outlook, Sharepoint, webbaserte grensesnitt og andre kontorstøtteverktøy man bruker i det daglige. ePhorte5 kan tilpasses bruk både knyttet til Microsoft-applikasjoner og Open Office. Løsningen er også tilrettelagt for bruk både via, PC, nettbrett (Ipad) og smarttelefon (Windows phone, MANGO)

Stor effektiviseringsgevinst

EDB Ergogroup oppgir at tidsbruken knyttet til saksbehandlingen og arbeidet med arkivering i en tradisjonell offentlig virksomhet reduseres betydelig gjennom ePhorte 5. Digi.no får opplyst fra selskapet at effektiviseringsgevinsten for kommunene vil ligge på om lag 20 prosent. Det viser en analyse EDB ErgoGroup har foretatt i forbindelse med arbeidet med å etablere løsningen.

Løsningen blir presentert på et pressearrangement fredag 11. november, klokken 11.00.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.