RESULTATERFINANS

EDB trekker seg tilbake til Norge

I går avslørte digi.no at Ergo Group planlegger slanking. Nå følger Endre Rangnes og EDB opp med tilsvarende kutt.

28. aug. 2003 - 08:58

I går kunne digi.no avsløre at IT-giganten Ergo Group arbeider med å slanke sin driftsdivisjon Ergo Integration. Kuttene er ikke klare, men det er målet - å bli mer konkurransedyktige mot EDB Business Partner som har vært igjennom flere kutterunder.

Spørsmålet er om ikke Ergo-sjef Per Andersen må kutte mer enn han først hadde tenkt, for i dag morges sendte EDB ut en børsmelding om nye kutt.

Kuttene kommer ikke helt overrakskende. Tidligere i forrige uke fortalte EDB-sjef Endre Rangnes til digi.no at han arbeidet med å markedsrette organisasjonene, blant annet gjennom ansettelser av senior salgsfolk.

    Les også:

Dagens kutt er en oppfølging av denne markedsrettingen.

"EDB Business Partner gjennomfører en større reorganisering av forretningsområdet Bank & Finans for å skape en mer markedsrettet organisasjon", skriver selskapet i dag.

"Endringene legger grunnlaget for en mer robust forretningsmodell og klar styrking av lønnsomheten. EDB foretar en total avsetning på 92 millioner kroner til engangskostnader i forbindelse med reorganiseringen.

Etter en gjennomgang av bank og finansdivisjonen skal man nå redusere staben med antall med 105 ansatte over hele i Norden for å sikre nødvendig lønnsomhet.

Dagens kutt er den nødvendige ryddejobben ex IBM Norge-sjef Endre Rangens ble ansatt for å gjøre. ETter å ha overtatt sjefsstolen i juli, dropper han nå EDBs Norden-strategi. I tillegg til selskaper som TietoEnator, kjenner nok Rangnes planene til IBM ganske godt. IBM kapret den nye nordiske hovedbanksentralten til Nordea - fra blant annet EDB.

"EDB Bank & Finans vil etter reorganiseringen ikke lenger drive egen virksomhet utenfor Norden. Antall ansatte vil som en følge av dette reduseres med ytterligere ca 35.

Totalt reduseres antall ansatte i forretningsområdet med om lag 140 personer i løpet av andre halvår 2003," skriver selskapet i børsmeldingen.

Det er lagt til grunn for bemanningsvurderingene at etterspørselen i markedet ikke vil svekkes. Nedbemanningen gjennomføres basert på kriterier som er drøftet med de tillitsvalgte. Ansatte som berøres vil bli tilbudt sluttavtaler, privatøkonomisk rådgivning og bistand til å finne nytt arbeide.

EDB Bank & Finans endrer også strategi for satsningen utenfor Norden til en partnerbasert modell. Selskapet formulerer seg på følgende diplomatiske måte i pressemeldingen: "Tilknytningen til selskapene MaXware i BeNeLux og Ster Polska i Polen vil derfor bli endret i løpet av høsten."

Konsernet setter av totalt 53 MNOK til å dekke kostnader knyttet til reduksjon av antall ansatte. I tillegg foretas en avsetning til forventet tap knyttet til prosjekter på 12

MNOK, samt avsetninger for fristilte lokaler som følge av nedbemanningen på 27 MNOK. Samlede avsetninger knyttet til endringene utgjør 92 MNOK, som kostnadsføres i tredje

kvartal 2003.

Som Rangnes røpet overfor digi.no tidligere i uken, vil markedsrettingen også påvirke systemene EDB tilbyr til bankene.

"Det forventes full resultateffekt av kostnadsreduksjonene fra og med november 2003.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

Endringene i forretningsområdet Bank & Finans omfatter også en ny produktstrategi med vekt på komponentbasert utvikling, og ny leveransemodell bedre tilpasset ulike

kunders behov og ønsker om samarbeidsform."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.