EDB vant kontrakt, men overtar ikke ansatte

EDB-sjef Endre Rangnes overtar IBMs store Storebrand-kontrakt, noe som kan føre til kutt i IBM Norge.

EDB-sjef Endre Rangnes overtar IBMs store Storebrand-kontrakt, noe som kan føre til kutt i IBM Norge.

Det ble EDB-sjef Endre Rangnes som stakk av med den massive Storebrand-kontrakten og ikke CSC.

Dette er en av de største kontraktene der en norsk kunde bytter outsourcingsleverandør.

EDB skal overta jobben IBM har gjort med å drifte av selskapets datasenter med både stormaskin, servere og print-produksjon. Avtalen omfatter også distribuert drift av om lag 1.300 PCer og ansvar for brukerstøtte og kommunikasjonsløsninger.

Forventet omsetning fra avtalen er om lag 250 millioner kroner over en periode på fem år, fra og med 13. januar 2006.

Dette er dårlige nyheter for både IBMs ledelse - og en rekke ansatte. For IBM overtok rundt 150 IT-ansatte i Storebrand da selskapet orginalt outsourcet sin IT-drift.

Men digi.no får vite fra EDB at selskapet ikke skal overta noen ansatte fra IBM. Dermed henger trusselen om arbeidsledighet over et stort antall ex-Storebrand-folk som nå er ansatt i IBM.

Per Vassbotn, informasjonsdirektør i IBM, estimerte første overfor digi.no at det dreier seg om litt under 100 personer. Men litt senere har han fått sjekket og forteller nå at det dreier seg om rundt 30 personer som mister sine nåværende arbeidsoppgaver.

For IBM overtok rundt 100 personer på den såkalte Rosa-kontrakten i 2000 da man overtok IT-driften for If og Storebrand. Det var TietoEnator som overtok If-kontrakten og fikk med seg en del IBM-ansatte.

- Det vil ikke skje noe umiddelbart, vi skal ha en transisjonsperiode ut året. Vi har på oss til 1. januar på å finne nye oppgaver til disse, påpeker Vassbotn overfor digi.no.

Til toppen