RESULTATERFINANS

EDB varsler og skriver ned

Bjørn Trondsen merker oppbremsingen og Fellesdata-problemene. Nå må han si opp 130 stillinger folk og skrive av gammel moro.

26. sep. 2001 - 10:12
EDB Business Partner ASA

Bjørn Trondsen

EDB Teamco



Nordea (Kreditkassen)DnB.EDB/Telenor overtar all IT hos DnBEDB og Kreditkassen kranglet om moms-regning


- Vi må kutte rundt 130 av 800 årsverkene vi har i Teamco i dag, forteller Trondsen til digi.no. Han benekter at bankene skal merke noen ting.



Trondsen forteller at de forskjellige kundene ikke ser ut til å ha bruk for så mye datakraft. Kundene ønsker seg mer kapasitet på Unix-systemer, ikke stormaskin, og derfor må EDB rigge om. Selskapet skal også fase ut sine gamle Bull-systemer som Trondheims-datasentralen Novit bruker.
- Vi tror ikke det vil skje noen store endringer i norsk økonomi, men må rigge om nå for å opprettholde marginene, sier Trondsen til digi.no.

I lys av det betydelige verdifall som har rammet både EDB Business Partner og hele IT-sektoren forøvrig de siste månedene, og som har tiltatt ytterligere etter terrorangrepet i USA, skriver EDB nå ned konsernets goodwill med 1,182 milliarder kroner. Det er den eldste goodwillen Trondsen nå avskriver.
- Dette er goodwill som stammer tilbake fra fusjonen mellom EDB og Telenor Programvare samt oppkjøpet av Novit. Vi sitter fremdeles på litt over 2 milliarder kroner i goodwill, primært fra oppkjøpet av Fellesdata og overtagelsen av DnBs datasentral.

Resten av EDB går bra, hevder Trondsen.

"For virksomhetsområdene telekom, bank og finans, samt konsulenttjenester er utviklingen i tråd med de signaler som ble gitt i forbindelse med selskapets fremleggelse av 2. kvartals regnskap. Særlig telekom-området går bra. For konsernet EDB Business Partner forventes det et 4. kvartal i år som igjen vil være i tråd med en normal lønnsomhet", skriver selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.