BEDRIFTSTEKNOLOGI

EDB verdsettes til 300 mill

Fredag blir EDB ASA notert på SMB-lista ved Oslo Børs. De siste transaksjoner antyder at aksjen på noteringstidspunktet vil bli omsatt fordrøye NOK 15, noe som verdsetter selskapet til snaue NOK 300 millioner.

26. juni 1997 - 16:23

Etter mye frem og tilbake, noteres ASA EDB ved Oslo Børs, etter at emisjonen og spredningssalget gikk i boks for et par uker siden. Inkludert emisjonen har selskapet 19.291.300 aksjer - pålydende NOK 1. Tatt i betraktning at Narvesen nylig solgte aksjer i EDB for 15,50 NOK, verdsettes selskapet nå til i underkant av NOK 300 millioner.

Administrerende direktør i EDB, Eivind Kinch, har tidligere uttalt at EDB vil følge en ekspansiv strategi når selskapet børsnoteres. Ifølge Kink, som regner med en organisk vekst på rundt 10 prosent i 1997, er selskapet på oppkjøpsjakt etter mindre kompetanseselskaper som har stagnert.

- Vi har ingen konkrete planer på dette området - på det nåværende tidspunkt, sier Kinch, som tror børsnoteringen vil gi selskapet et løft også utover det rent finansielle.

- Det er klart at en børsnotering gir oss en langs sterkere profileringsgrad, sier Kinch, som er forsiktig med å uttale seg om selskapets planer nå som børsens informasjonsretningslinjer er blitt gjeldende for selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra