EDB vil gjerne kjøpe noe større

Det ble Ergogroup som kjøpte Ementors driftsgruppe. EDB-sjef Endre Rangnes vil gjerne ha noe større.

Det ble Ergogroup som kjøpte Ementors driftsgruppe. EDB-sjef Endre Rangnes vil gjerne ha noe større.

Det har tidligere blitt spekulert i pressen om at EDB hadde lagt inn bud på Ementors outsourcingsvirksomhet. Nå er denne virksomheten kjøpt av deres største konkurrenter i Norge, Ergogroup.

    Les også:

– Vi har sagt at vi ønsker å ta en aktiv rolle i konsolideringen av IT-sektoren i Norden, men veksten vi skal ha fremover skal være lønnsom. Oppkjøpene vi gjør må være lønnsomme, sier EBD-sjef Endre Rangnes.

Utover dette vil han ikke kommentere om han tror et oppkjøp av Ementors outsourcing ville vært lønnsomt for EDB, eller om han var inne i kampen om denne virksomheten.

– Vi kommenterer ikke hvilke transaksjoner til enhver tid er inne i, sier han.

Rangnes tror ikke at oppkjøpet vil gjøre det tøffere for EDB, snarere tvert imot.

– Det blir en aktør mindre på dette området, og jeg tror ikke konkurransebildet endrer seg. De må bruke mye tid på å integrere dette, og det vil skape muligheter i EDB, sier Rangnes.

Rangnes betegner kjøpet som middels stort i Nordisk sammenheng. Virksomhetene som ble solgt hadde i første halvår 2005 en omsetning på 119 millioner og omtrent 210 ansatte. For hele året skulle dette gi en omsetning i underkant av 250 millioner kroner. Rangnes opplyser at EDB omsetter for rundt fem milliarder i Norden i året.

EDB er fremdeles på jakt, bekrefter Rangnes.

– Vi er kontinuerlig dialog med mange aktører, sier han.

Videre oppkjøp skal være innenfor selskapets kjernevirksomhet, sier Rangnes. Selskapet har i dag sendt ut melding om at salget av telekom-virksomheten deres nå er endelig. Det som er igjen er outsourcing, samt applikasjoner innen bank og finans, industri, handel og offentlig sektor.

Til toppen