RESULTATERFINANS

EDB vil kjøpe, ikke bli kjøpt

EDB ønsker ikke å bli solgt, men vil heller selv kjøpe andre selskaper, sier finansdirektøren i EDB.

EDB Business Partner-sjef Endre Rangnes har tidligere uttalt at han ønsker at EDB skal bli størst innen IT-drift i Norden. I dag er EDB klart størst i det norske markedet med en markedsandel på rundt 40 prosent.

I går deltok EDBs finansdirektør Tore Valderhaug på et teknologiseminar i regi av Pareto. Der understreket han at EDB ikke ønsker å bli kjøpt opp.

- Vi ønsker ikke å bli kjøpt opp. Vi ønsker heller å kjøpe selv, fortalte Valderhaug ifølge iMarkedet.

Tidligere har digi.no fortalt at outsourcings-giganten CSC ser på EDB som en interessant oppkjøpskandidat.

Flere analytikere som digi.no har snakket har uttalt at de tror Telenor vil selge EDB innen et års tid. De mener EDB er sikret en svært gunstig avtale med Telenor, og at dette er noe som vil trekke prisen kraftig opp.

Nylig meldte EDB-sjef Endre Rangnes at selskapet ønsker et utvidet samarbeid med den av aktørene som skal levere maskinvare til Telenor/EDB-avtalen. De mest aktuelle kandidatene er HP og IBM. Det ble ikke definert hva en slik avtale vil innebære. Men det er et signal om at EDB ønsker en "gjenytelse" fra den aktøren som får kontrakten.

I går ble det opplyst at EDB er i sluttfasen med forretningsplanene for rest-delen av Telecom-virksomheten. EDB har tidligere annonsert salg av hoveddelen av Telecom-området. Dette var en del av avtalen mellom Telenor, Accenture og EDB.

- Vi jobber med forretningsplanen, men vil ikke si når den er ferdig, sa Valderhaug, ifølge iMarkedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.