RESULTATERFINANS

EDB vil kutte eksterne konsulenter

500 av selskapets innleide konsulenter står i fare for å miste jobben.

8. sep. 2008 - 08:56

EDB Business Partner har i liten grad fått merke børsuroen den siste tiden. Tvert imot har markedsverdien steget med åtte prosent siden selskapet la frem kvartalstallene den 17. juli. Samtidig har hovedindeksen på Oslo børs falt 7,4 prosent.

EDB Business Partner arbeider for å bedre produktiviteten internt og kvaliteten på leveransene. Store investeringer i India og Ukraina begynner å gi avkastning, og skal sørge for å ta ned kostnadene. En konsekvens er at EDB nå vil kutte dramatisk i bruken av eksterne konsulenter.

- EDB har 800-900 innleide konsulenter noe som antageligvis gjør oss til den største innkjøperen av IT-tjenester i Norge, sier konsernsjef i EDB Endre Rangnes til Finansavisen.

- For å møte det internasjonale konjunkturbildet vi nå ser, er det nødvendig å effektivisere og strømlinjeforme konsulentbruken, forsetter han.

Konsulentene de bruker arbeider både på interne prosjekter og ute hos kundene. Rundt 400 av dem stammer fra oppkjøpet av IS Partner sist januar. Nå skal selskapet standardisere rammeavtaler og effektivisere innleieprosessene. Målet er at selskapets avdelinger i India og Ukraina skal ta over mange av oppgavene.

- Global Sourcing har tatt lenger tid enn vi hadde regnet med og har gjort at vi har hatt parallelle kostnader, sier konsernsjefen til Finansavisen.

Ragnes tror ifølge avisen at selskapet på sikt skal redusere antall eksterne konsulenter med 500 hoder. Et så stort mannefall vil trolig merkes godt i det norske konsulentmiljøet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.