EDB vil modernisere kommunene med SAP

EDB-sjef Endre Rangnes vil modernisere offentlig sektor ved tilby SAP-løsninger.

EDB skal satse flere titall millioner kroner på en ekslusiv avtale med SAP, for å vinne kunder i kommunemarkedet. Satsningen har fått prosjektnavnet "EDB Digital Offentlighet".

- Offentlig sektor i Norge står for rundt 30 prosent av det totale IT-markedet. Størrelsen på markedet, samt at vi ser et behov i offentlig sektor for å modernisere eksisterende IT-løsninger, gjør dette strategisk viktig for EDB, sier Endre Rangnes, administrerende direktør i EDB, til Finansavisen.

20 prosent av EDBs omsetning hentes i dag fra offentlig sektor. Det er en lav andel sammenlignet med flere av konkurrentene som henter betydelige andeler derfra.

SAP har en standard ERP-løsning for offentlig sektor og EDB skal tilpasse den til norske forhold, for så tilby løsningene til norske kommuner. De vil få flere alternativer for hvordan de ønsker å kjøre løsningen.

- Kommunen kan velge om de vil ha driftingen sentralt, lokalt eller i cluster, sier Rangnes, til Finansavisen.

Gjennom denne satsningen, samt eksisterende kundeliste i det offentlige, håper EDB på å selge for over en milliard kroner til offentlig sektor i løpet av inneværende år.

Les mer om:
;