RESULTATERFINANS

EDB ville inn i raskt voksende SAP-marked

EDB-sjef Endre Rangnes har pekt ut SAP som det raskest voksende markedet og kjøper seg derfor 170 konsulenter.

16. jan. 2006 - 11:01

EDB omtaler sine oppkjøp av Avenir og Spring Consulting som kjøp av konsulentselskaper, men bak dette ligger det en mer fokusert satsning på de avanserte forretningsystemene til SAP.

Tilpasning og implementering av SAP-systemer har vært et av de heteste markedene i norsk IT-bransje siden høsten 2004. En mangel på konsulenter drev time-prisene i været og markedet skriker fremdeles etter SAP-folk.

- Vi satser på SAP-markedet og har nå med de to oppkjøpene skaffet oss 170 SAP-konsulenter. Marginene er gode og det norske markedet spås en vekst på 20 prosent, forteller EDB-sjef Endre Rangnes til digi.no.

I tillegg til den generelle høye etterspørselen i markedet, har digi.no tidligere påpekt at veldig mange SAP-kunder sitter på gamle versjoner og skal oppgradere i løpet av året. Ragnes bekrefter at dette lå inne i EDBs regnestykker.

I tillegg har EDB også kjøpt seg 190 konsulenter som jobber med Microsoft og Oracles forretningssystemer og IBMs Websphere/Notes-teknologier.

Rangnes avslører at han har jaktet på oppkjøpskandidater siden i fjor sommer.

- Da la vi en ny strategi for å satse på applikasjonsutvikling og implementering. Dette er en viktig dreining for oss som primært har levert drift til de største kundene, sier Rangnes.

Og Rangnes hadde flaks. Jo Lunder var blitt ny Ementor-sjef og arbeidet med å få orden på selskapet. Rangnes kunne nå kjøpe et ferdig ryddet selskap.

- Avenir har brukt 2005 til å rydde opp. Ementor har gjort ganske mye i fjor - man har leid inn hjelp til å gjøre seg ferdig med alle fastpris-prosjekter. I tillegg har man gjennomført et trainee-program som har gitt 15 nye konsulenter, forteller EDB-sjefen.

Det var en tilfeldighet at han endte opp med to norske selskaper, Rangnes har lett i hele Norden før han kjøpte opp de to norske aktørene som begge har kontorer i Sverige. Spring har akkurat etablert et kontor i Danmark.

- Vi kjøpte to aktører for å skaffe oss kritisk masse med en gang, forteller Rangnes. Med oppkjøpet er vi oppe i 1400 ansatte her i Norge og 3400 ansatte totalt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.