EDB vokser raskere enn konkurrentene

EDB og Endre Rangnes løfter seg et hakk på listen over Nordens største IT-selskaper.

EDB og Endre Rangnes løfter seg et hakk på listen over Nordens største IT-selskaper.

Det siste året har økt IT-konkurransen i Norden ganske kraftig med blant annet en rekke oppkjøp på tvers av landegrensene. IBM, EDB og Ementor har alle gjort en rekke oppkjøp.

Nå er de fleste regnskapstall for 2005 endelig klare og listen over de største IT-selskapene i Norden viser derfor større endringer enn på lenge. Det viser tall analyseselskapet PAC har utarbeidet, skriver Computersweden.

Tallene viser at IBM befester sin posisjon som nordens største it-selskap, men det er norske EDB som er den store vekstvinneren.

Forklaringen på IBMs vekst er kjøpene av danske Maersk Data og DM-data og to store avtaler med AP Møller og Danske Bank.

Microsoft burde kommet høyere opp enn deres åttendeplass, men det skyldes at PAC ikke får med seg programvare som er forhåndsinnstallert på servere og PCer. I tillegg er privatmarkedet ikke tatt med. Det siste påvirker trolig også HP-tallene. PAC har åpenbart ikke tatt med de store distribusjonselskapene som oppnår voldsomme omsetningstall når varene flyter igjennom deres systemer.

EDB er vekstvinneren med et hopp på 33 prosent etter en rekke oppkjøp i Norge og Sverige.

Til toppen