EDB vokser videre oppover

EDB-sjef Endre Rangnes leverer igjen god vekst, men resultatet faller.

EDB-sjef Endre Rangnes leverer igjen god vekst, men resultatet faller.

Drifts-giganten EDB og Endre Rangnes imponerer med tall for tredje kvartal. Selskapet la i dag frem en omsetningsvekst på 18 prosent fra samme kvartal i fjor. Omsetningen endte på 1,164 milliarder kroner.

Omsetningen påvirkes av både oppkjøp av virksomhet fra IBM, Capgemini og BanqIT Business Applications. Samtidig salg av virksomhet av telekom-systemene til finske Comptel Corporation og den tidligere ledelsen i Telesciences.

Driftsresultatet løfter seg ikke og endte på 123 millioner kroner mot 122 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Og resultatet før skatt er dårligere enn samme kvartal i fjor - 92 mot 115 millioner kroner, men her kan alle kjøpene og salgene slå inn.

-Vi leverer fortsatt meget god lønnsomhet, og vi forbereder tiltak som skal sikre fortsatt vekst og lønnsomhet. Dette kvartalet har vi også inngått flere viktige avtaler`, sier Konsernsjef Endre Rangnes.

Rangnes lister opp en rekke nyheter og endringer det siste kvartalet. Blant annet påpeker han at satsningen på mellomstore bedrifter.

- EDB har en markedsandel på 37 prosent innen Midmarket i Norge. Dette er det raskest voksende segment innen outsourcing i Norden.

I sin børsmelding påpeker EDB også at selskapet sitter på godt med penger. Dermed kan være klar til større et oppkjøp hvis det åpner seg muligheter.

- Kontantstrømmen er den beste i tredje kvartal noensinne. EDB har nå en likviditetsreserve på 764 millioner kroner, skriver selskapet.

Konklusjonen fra Rangnes er klar:

"EDB forventer at de makroøkonomiske forholdene forblir positive i siste del av 2005 og inn i 2006. Vi ser en vekst i det nordiske IT service markedet på linje med 2005. Innenfor våre forretningsområder ser vi økt fokus på outsourcing blant mellomstore virksomheter og fortsatt vekst innenfor våre vertikale løsninger, særlig Bank og Finans."

Til toppen